2017 október 04.

Kemény Dénes értékelte a válogatottaink nyári szereplését

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a pozítivumokról és a hiányérzetéről is beszélt.

Kemeny DenesMTI01

Kemény Dénes a szövetség oldalán elmondta: Felnőtt, főiskolai, junior és ifi szinten is világverseny volt a nyáron, ebből négyről éremmel tértek haza csapataink – azt gondolom, ez értékelendő produkció. Persze mi házon belül kritizálhatjuk, hogy nincs benne arany, de kérem, emelje fel a kezét az a csapatsportág, amely egy naptári éven belül fel tud mutatni négy érmet! A riói olimpián negyedik és ötödik helyet szereztük, szomorúak voltunk, mert dobogóra vágytunk – de mi legalább ott voltunk.

A női válogatott vb ötödik helyéről eképp fogalmazott:  volt egy mérkőzés, egyetlen mérkőzés, amelyen stáb, csapat, mindenki leblokkolt. Az ilyen helyzeteket a csapat legjobb játékosainak kell megoldaniuk, sajnos ez nem sikerült. Amikor anno a csapatomnál nem tudtam kritikus helyzetben kintről hozzátenni az egészhez, a legtöbbször jött az egyik „labdatulajdonos”, és egy villanással megváltoztatta az addigi menetet. A kanadaiak elleni negyeddöntőben nem volt olyan, aki a kottán kívül, a bizonytalanságból kitörve előre lökte volna a csapatot, és ez sokba került. Azért fájó, mert meggyőződésem, ezen az egyetlen meccsen óriási, soha vissza nem térő lehetőséget szalasztott el a csapat – mondta a szövetség első embere a waterpolo.hu-nak.

Kemény Dénes bővebben beszélt a vb hangulatáról, a LEN és a FINA között viszonyról vagy például a férfi Ob I légiósszámáról is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek