2017 október 16.

Kemény Dénes elmondta, mit kellene tenni Bernd Storcknak

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke egy interjúban beszélt a három olimpiai aranyról, a motivációról és a magyar válogatott vb selejtezős teljesítményéről is

Kemeny DenesMTI01Fotó: MTI / archív

A volt kapitány a delmagyar.hu-nak aláhúzta, a siker egyidejűleg abszolút értelmű és relatív kifejezés. Sikeresnek tartom azt az edzőt, aki ötödik helyet ér el csapatával egy olyan bajnokságban, ahol a játékosállomány alapján kiesők lennének. Még többre is értékelem, mint a bajnokcsapat trénerét, akinek a legerősebb együttese van, és azzal ér fel a csúcsra. Csak egy gond van: ezt egyedül a felesége tudja otthon, ő is csak azért, mert a férj elmondta neki. Az abszolút siker pedig az, amelyről nem kell ilyen sokat beszélni, azt kiírja az eredményjelző – mondta.

A legendás athéni döntőről, amikor 5-7-re vezetett ellenünk Szerbia és Montenegró az utolsó negyed előtt így emlékezett: az egész meccsen szenvedtünk, rosszul játszottunk – ez nem nagy öröm egy olimpiai döntő napján. Az utolsó negyed előtt, kétgólos hátrányban éreztem, hogy valamit még meg lehet próbálni, de azt nem mondhattam a játékosaimnak, hogy nyerjenek meg hét percet három–nullára. Az olyan lett volna, mintha azt kérném, hozzák le nekem a csillagokat. Ezért azt kértem tőlük, hogy ne kapjunk több gólt – erre felcsillant a szemük. Egy olyan helyzetben, amikor nem voltak a topon, olyat kértem, ami elérhető teljesítményt kívánt. Kivédekeztünk négy emberhátrányt, egy perccel a vége előtt pedig megszereztük a győztes gólt – közölte.

Kemény Dénes sok labdarúgó meccset is szokott nézni, majd elmondta Bernd Storckról is a véleményét.: ha a közönség azt szeretné, hogy ne folytassam, nem lehet annyira fontos, hogy én mit képzelek a helyzetről. Ha érzékelem, hogy a csapat egy nem magas szinten jegyzett ellenféllel szemben nem játszik jól, csak nehezen nyer, mentem volna az elnökhöz. Az eredmény elfogadható lenne, mert Svájc és Portugália megelőzhet, de voltak halványabb eredmények. A kapitány lehetett volna önkritikusabb. Amikor Londonban ötödikek lettünk, és hazajöttem, nem vártam meg, hogy az elnök milyen jövőt tervez, eldöntöttem, hogy nem folytatom. Megnéztem az elnökség névsorát, és úgy voltam vele, hogy ezek azért engem ne váltsanak le – fejezte be az elnök.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek