2017 január 23.

Kedd este 20 órakor Magyarország-Olaszország női világliga mérkőzés

Fontos összecsapás előtt áll magyar női vízilabda válogatottunk, kedd este 20 órakor a Szőnyi úti BVSC uszodában a riói ezüstérmes Olaszországgal találkozik világliga-mérkőzésen.

Bíró Attila szövetségi kapitány pénteken vezényelte az első edzést, hétvégén is zajlott a munka, a lányok csak vasárnap kaptak pihenőt. Mint azt a kapitány már többször elmondta, a találkozó rendkívül fontos, a két csapat egymás elleni mérkőzésein dől el a csoportelsőség, ezáltal a legjobb nyolc közé jutás is.

edzés0123 (3)

Női válogatott keretedzés 2017.01.23. (Fotó: vizipolo.hu)

 

Gurisatti Gréta (Dunaújváros): „ Pénteken kezdtük a felkészülést az edzésprogramban egy erősebb úszás szerepelt, a többi rész inkább a taktikai elemek gyakorlása volt. Sok fór-hátrányos szituáció, hat-hat elleni játék. A meccset már nagyon várjuk, örülök, hogy benne vagyok a keretben és lehetőséget kapok holnap. Nagyon izgatott vagyok, még egy videózás előttünk van, de úgy gondolom, hogy sokkal jobban ment a felkészülés számomra, mint eddig.”

Takács Orsolya (BVSC): „ Természetesen a várakozás az, hogy holnap győzünk. Nem volt túl hosszú ez az öt nap, azért csapat szinten nagyon kemény menetelésből jött vissza mindenki, úgyhogy a tegnapi napot megkaptuk pihenőnek, de valószínűleg ez többet használt, mint ártott, mert tényleg kellett a pihenő. Ma délelőtt gyakoroltunk egyet, még délután is fogunk, holnap délelőtt lesz egy átmozgatás. Nagyon pozitívan, bizakodó előjelekkel vágunk neki a mérkőzésnek. Jól ismerjük az olaszokat, ők is ismernek minket, nem azon fog múlni, hogy mennyit készülünk rá, hanem hogy fejben mennyire tudunk összpontosítani a meccsen.”

Bíró Attila, szövetségi kapitány: „ Az, hogy hogy sikerült a felkészülés az nyilván holnap fog kiderülni, én azt gondolom jól. Kicsit át kellett alakítani a programunkat, mert a péntek-szombati négy vízi-, illetve egy szárazföldi edzés elég sokat kivett a lányokból, ezért tegnap csak egy könnyebb tréning volt, nem is volt mindenkinek kötelező. Ma már gőzerővel készülünk, délelőtt és este is lesz videóelemzés, ilyenkor az egyik felében a mi védekezésünket beszéljük át, hogy mit fogunk csinálni az olasz támadások ellen, másik felében pedig a támadásainkat, hogy törjük fel az olaszok védekezését, zónáját. Egyenlőre minden rendben halad, volt egy-két sérülés, betegség amik némileg áthúzták a tervet- Tóth Ildi és Kisteleki Hanna-, ők azóta sem jöttek rendbe, de azt gondolom, hogy ez a csapat is képes lesz meglepni az olaszokat.”

 

A mérkőzés megtekintése a Magyar Vízilabda Szövetség jóvoltából 600 fő számára ingyenes, mindössze egy regisztráció szükséges.

Január 24. (kedd) 20 óra: MAGYARORSZÁG – OLASZORSZÁG

Szőnyi út, Laky Dezső uszoda (BVSC)

 

További képek a galériában…

(vizipolo.hu – Agi)

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.