2014 december 29.

Katka újabb öt aranyat nyert Réunion szigetén

Két nap alatt tízszer is felcsendült a magyar himnusz a Csendes-óceán egyik legfestőibb szigetén, Réunionon. Hosszú Katinka a tegnapi parádés szereplést ma tovább fokozta, és újabb öt aranyérmet szerzett. Az Iron Lady mindössze egy finálét bukott, miután 50 gyorson a francia Anna Santamans egy körömhossznyival előbb érte el a falat.

reunion

Katka öt aranyéremmel gazdagodott a réunioni viadal második versenynapján (Fotó: Swimming World Magazine)

Hosszú Katinka a 100 méteres hátúszás fináléjával hangolódott a viadal második napjára. Ebben a számban Verrasztó Evelyn is érdekelt volt, így a tegnapi nap után ismét bízhattunk a kettős magyar sikerben. Katka végül fölényesen (57.82) nyerte a számot honfitársa, illetve a francia Cloe Hache előtt. A bajai világklasszis 400 gyorson ugyan elmaradt a legjobbjától, de 4:02.18-as eredményével így is 10 másodpercet vert a második helyezett Coralie Codevelle-re.

Az 50 méteres mellúszás döntőjében saját országos csúcsát felülmúlva diadalmaskodott (30.66) Charlotte Bonnet és Chloe Cazier előtt. Ez volt az első alkalom, hogy Katinka 31 másodperc alatt teljesítette ezt a versenyszámot. Korábbi csúcsát (31.12) még 2013-ban úszta Tokióban. Következhetett a 200 pille, ahol ugyancsak maga mögé utasította a mezőnyt (2:05.40). A második helyen Marrie Wattel ért célba, a bronzérmet pedig Justine Bruno szerezte meg. Mindketten jócskán lemaradtak a Vasas versenyzője mögött.

A 100 vegyes fináléjában ismételten halmoztuk az érmeket. Katka 58.87-es idővel nyerte a számot, míg Evelyn 1:01.72-es eredménye a harmadik helyhez volt elegendő. Kettejük közé csak Verrasztó Olympic Nice-os csapattársa, a francia Charlotte Bonnet tudott beférkőzni. Az 50 gyors döntőjében végül megszakadt ez a lehengerlő sorozat, miután a francia Anna Santamans megálljt parancsolt a Hosszú-úthengernek. A száz százalékos eredmény csupán két aprócska század másodpercen múlott.

Ismét rajthoz állt Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup is, ám ezúttal nem tudott fináléba jutni 100 háton. Időeredménye alapján a B-döntőben kapott helyet, ahol 1:00-93-mal a második helyen végzett.

 

Forrás: Swimming World Magazine

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek