2015 június 20.

Kapitányok a válogatottak kétkapuzásáról: kihúzni a fiókot

Benedek Tibor a felnőtt, Vincze Balázs az Universiade-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott honlapunknak a két csapat közös margitszigeti kétkapuzásáról.05felnott val-universiade0619

Mint korábban megírtuk, a felnőtt férfiválogatott csapott össze péntek este a margitszigeti nyitott Széchy-uszodában az Universiade-csapattal. Benedek Tibor együttese a jövő hét kedden kezdődő bergamói világliga-döntőre, a Vincze Balázs gardírozta legénység a dél-koreai világeseményre készül. Ezúttal az universiadésok győztek 9-8-ra, a két kapitány pedig értékelte nekünk a látottakat.

Benedek Tibor: “Jól kezdtünk, aztán kaptunk két lefordulásos gólt a saját hibánkból, ettől vérszemet is kaptak, hiszen előtte nem nagyon tudtak gólt lőni. Két butaságból kaptunk két gólt, kinyílt a meccs, utána talán szabaddobásból lőttek még gólokat – szóval nagyon ügyesen játszottak, sok jó egyéni teljesítménnyel. Rosszak voltak a lövéseink, kapkodtunk,a végén el is bátortalanodtunk és ennek meg is lett az eredménye, mert kikaptunk. Egy kéthetes villámfelkészülésen vagyunk túl, megpróbáltuk felhozni fizikálisan a játékosokat. De azt mondom, a világliga első három csoportmeccse még azért nagyon fontos lesz abból a szempontból, hogy összeszokjanak a játékosok, hiszen egészen eddig tizenheten voltunk együtt, tehát csapatról csak szombattól beszélhetünk, a tizenhármas keret kijelölése után.”

Vincze Balázs: “A végeredmény mutatja, hogy csakis elégedett lehetek. Az első két negyedben azért nem úgy működtek a dolgok, ahogy szerettem volna, ebbe az is közrejátszhatott, hogy a huszonöt méteres medencére nem készültünk. Az első félidőben támadásban elég erőtlennek tűntünk. Aztán szép fokozatosan kezdtünk egyre agresszívabban védekezni, és ebből a támadásban is kamatoztattunk, és harcosabb játékkal, lefordulásokkal, átlövésekkel végül megfordítottuk a meccset. Úgy gondolom, hogy sem a mi csapatunknak, sem az ellenfélnek nem ez volt a nyár legfontosabb mérkőzése. Nyilván jó, hogy megmérettethettük magunkat, megláttuk, hogyan állunk, mit kell játszani egy ilyen szintű csapat ellen. Ez azért más volt, mint a múlt heti juniorválogatott, vagy a szlovák együttes elleni. Ilyenkor más-más arcát mutatja a csapat védekezésben és támadásban. Ezeket aztán elrakjuk egy fiókba, és amikor ilyen szintű, ilyen fizikai erővel rendelkező csapattal az Universiadén, azután a fél negyed után, amikor rájövünk, hogy mit kellene ellenük játszani, akkor kihúzzuk a fiókot, és reményeim szerint elővesszük.”

Friss hír, hogy Benedek Tibor szombat reggel kijelölte utazó keretét a világligára – erről itt olvashat!

A magyar férfi válogatott világliga kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc,  Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni

Vincze Balázs kerete az Universiadéra:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Barabás Botond (Vasas-Plaket)

Mezőnyjátékosok: Sántavy Máté (Kaposvári VK), Halek Márton (Debreceni VSE), Lőrincz Bálint (ZF-Eger), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gábor (A-Híd-OSC-Újbuda), Illés Sándor (RacioNet-Honvéd), Chilkó Márton (Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Sedlmayer Tamás (Vasas-Plaket), Szentesi Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Bátori Bence (OSC)

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs., Sz. B.

 

Kapcsolódó cikkek