2018 február 09.

Kapitányi vizit Debrecenben

Märcz Tamás Debrecenben járt. A kapitány a klub munkáját, és a jövő reménységeit nézte meg.  

marcztamasdebrecen01

Fotó: dvse.hu

Mint ismertes, Märcz Tamás végigjárja az egyes klubokat, így járt már Kaposváron és Pécsen is, most Debrecen volt soron.

Märcz Tamás a dvse.hu-nak: “A körülmények nagyon jók. Debrecen az egyik legjobb uszodakomplexummal rendelkezik az országban. Megfelelő mennyiségben tudnak edzeni a pólósok, amit szintén nagyon jónak látok. Úgy tudom, a tornatermi munkájuk is nagyon jó kezekben van. Azt látom, hogy Komlósi Péterék egyre szisztematikusabban építkeznek. Láttam az edzőmeccseiket a BVSC ellen a fővárosban. Jól halad a munka, és tudatos, jó vízilabdát játszanak. Nincsenek könnyű helyzetben, mert nagy verseny zajlik a felsőházba jutásért. Nemsokára egy nagyon fontos meccset játszanak a Kaposvárral. Azért sem könnyű a helyzet, mert az alsóházba is kerülnek gyakran nagyon jó csapatok, de ez a világ legerősebb bajnoksága, ezért ez előfordul”– mondta.

A kapitány beszélt a debreceni játékosokról is: Macsi Patrik kellemes benyomást tett rám, mikor a keretedzésen vett részt. Egy nagyon jókezű játékos. Volt alkalmam beszélgetni vele arról, hogy mire kellene még inkább odafigyelnie. Ezért is jó, hogy ilyen játékosok is részt vehetnek egy-egy keretedzésen, mert külső szemlélőként tudok nekik tanácsokat adni. Lévai Marci egy stabil játékos, nagyon közel a válogatott kerethez. Nem véletlenül volt ott az Universiadén tavaly. Kállay Márk ugyan most nincs a keretben, de nagyon súrolja a határt. Ő balkezesként talán most nehezebb helyzetben van, mivel a felhozatal is nagyon erős az ilyen játékosokból. Akitől nagyon sokat várok a jövőben, az Fekete Gergő, hiszen az elmúlt évek egyik legkomolyabb ígérete a magyar vízilabdának. Kint voltam Máltán is az utánpótlás Európa Bajnokságon, ahol ő is játszott. Ha úgy dolgozik, ahogyan eddig, akkor a következő ciklusban mindenképpen bekerülhet a válogatott keretbe – fejezte be a kapitány.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.