2016 március 30.

Káoszra készülnek a román pólósok

A felkészülés utolsó fázisában járnak a románok a trieszti olimpiai kvalifikációs tornát illetően. A csapat az olasz városkában kivívná a riói kvótát, de a játékosok tudják, borulhat minden, akár a csoportmeccsek során is.

magyar - roman02 miskolc

Az utolsó szalmaszálat megragadná Románia és ismét ott lenne az olimpián. Emlékezhetünk, négy évvel ezelőtt ott volt Londonban, Kovács István vezetésével a tízedik helyen végzett az együttes. Most a magyar válogatotthoz hasonlóan, szomszédunknak is Trieszten át vezetne az útja az ötkarikás játékokra. A vasárnap kezdődő torna csoportmeccsein biztosan találkozik a két válogatott. A játékosok tudják, a csoportban kell jó eredmény elérni, hogy aztán az egyenes kieséses szakasz első fázisában könnyű ellenfél jöjjön, hiszen ha a negyeddöntőben győz a csapat, megvan a riói kvóta.

„Magyarország kemény dió számunkra, de a csoport második helye megszerezhető. Kizárólag rajtunk múlik. Nagyon nehéz lesz hat nap alatt hat meccset játszani, valóságos káosz, de az olimpiáról van szó, természetes, hogy keményen meg kell harcolni a részvételért” – mondta Mihnea Gheorghe a H2opolo.ro-nak.

A románok most Németországban készülnek a vasárnap kezdődő tornára, ahol a szlovákokkal meccselnek majd, utána Franciaország, Magyarország, Kanada és Oroszország vár rájuk.

A román válogatott trieszti kerete:

Kapusok: Dragos Stonescu, Marius Tic

Mezőnyjátékosok: Cosmin Radu, Tiberiun Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Roland Szabó, Andrei Buslia, Dimitri Goanta, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari, Nicolae Oanta

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada

B csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

A nyitónap, április 3., vasárnap:

13.50 Oroszország-Kanada
15.10 Franciaország-Magyarország
16.30 Szlovákia-Románia
17.50 Spanyolország-Hollandia
19.10 Dél-Afrika-Németország
20.30 Olaszország-KazahsztánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek