2014 augusztus 07.

Junior nyíltvízi vb – Ingyen tekinthetők meg a versenyek

Ausztráliától kezdve Szírián át Olaszországig sorra érkeznek a nevezések a juniorok nyíltvízi világbajnokságára, amelynek szeptember 5. és 7. között Balatonfüred ad otthont, és amelynek versenyeire a belépés ingyenes.nyiltviz01

A magyarországi korosztályos vb szervezőbizottsága szerdai ülésén azt is rögzíthette, hogy maximális létszámú csapatot küldenek többek között a kínaiak, a kazahok és az amerikaiak. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint, noha csak pár napja dőlt el, hogy Balatonfüred ugrik be az izraeli Eilat helyébe a második ilyen világbajnokság rendezőjeként, a rohammunka eredményeként a Gyárfás Tamás vezette szervező-bizottság immár a simításoknál tart.

A junior nyíltvízi vb-t úgy kell megrendezni, mintha már két éve elnyertük volna a jogot – hangsúlyozta Gyárfás Tamás.
‘Soha, senkitől nem szabad hallani, hogy nekünk csak negyven napunk volt a szervezésre, és ezért nem optimálisak a feltételek’ – fogalmazott a MÚSZ elnöke. Hozzátette, hogy erre a versenyre úgy kell tekinteni, mintha ez lenne a 2021. évi nagy vb, ‘hogy akik innen hazatérnek, azt mondhassák, Magyarország fantasztikus házigazda, érdemes ide mind gyakrabban visszajönni, rangosabbnál rangosabb eseményekre’.

A mostani vb-t a 17-18 éves junior és a 14-16 éves ifi kategóriában rendezik meg, előbbiek 7,5 kilométeren, utóbbiak 5 kilométeren versengenek, illetve vasárnap lesz egy-egy 3 kilométeres csapatverseny is.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.