2017 február 23.

Jubileumi évkönyv jelenik meg a MAFC-ról!

Idén ünnepli 120 éves fennállását a Műegyetemi Atlétikai és Futball Club, a jubileumi évet egy évkönyvvel teszik emlékezetessé, melyből nem maradhat ki a vízilabda-szakosztály sem.

általanos kép0123

120 éve alapították a Műegyetemi Atlétikai és Football Club-ot. A jubileumi évre egy évkönyvvel készül a klub, melyben a vízilabda-szakosztálya is szerepelni fog – hívta fel oldalunk figyelmét Pázmányi Gábor a MAFC vízilabda-szakosztályának vezetője.

Mint ismeretes a  vízilabda-szakosztály a 2015/2016-os szezonban ünnepelte fennállásának 110 éves évfordulóját. Kevesen tudják, de a MAFC vízilabda csapata 1905-ben szerveződött, és az edzéseket még ebben az évben, a Rudas fürdőben tartották. Az egyesület olyan kiválóságokat adott a sportágnak mint dr. Beleznay László, Zachár Imre, Gyõrffy Endre és Holop Miklós, akik szerepeltek az olimpián is.

A sportág hazai meghonosodásában, fejlődésében, sikerek elérésében kifejtett kimagasló érdemeket szerzett: dr. Donáth Leó, Zsoldos Károly, dr. Beleznay László, Repa Imre és dr. Somóczi Lóránt. Utóbbi szakvezető emlékét egy emléktábla is őrzi a Komjádi uszodában, melyet nemrég avattak fel.

A szakosztályról részletgazdag történetet talál itt, mely a mostani évkönyvben is szerepelhet majd.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek