2016 február 08.

Itt a vége? – Kizárták a Crvena Zvezdát a Regionális Ligából!

Áll a bál a délszláv bajnokságban a Crvena Zvezda körül, a csapatot kizárták a Regionális Ligából, az elnököt pedig eltiltották.Vaterpolo-Zvezda mojacrvenazvezda

Mint múlt héten megírtuk, a Crvena Zvezda jogosulatlanul szerepeltetett a hét új igazolás közül hármat, hiszen Filip Kljajevics, Dragan Draskovics és Serdjan Akszentiev nem játszhatott volna a Regionális Liga bajnoki meccsein, mert a Bajnokok Ligája seletezőjében – még ősszel –  a Lokomotív Tbiliszi színeiben már vízbe ugrottak. A kettős szerepeltetést a délszláv bajnokság versenyszabályzata pedig tiltja. A klub a tiltásról tudott, azonban mégis szerepeltette a játékosokat a Vojvodina és a Radnicski ellen. A mérkőzéseket a csapat megnyert, de az “asztalnál” végül elvesztette. Nemcsak pontokat vontak le az együttestől, hanem a kizárást is előtérbe helyezték, ami most megtörtént.

A bajt tetézi, hogy a kizárás mellett, a klub elnökét, Viktor Jelenicset is eltiltotta a Regionális Liga vezetősége a sportág ügyeinek intézésétől 18 hónapra. Természetesen a határozat ellen nyolc napja van fellebbezni a Zvezdának. A klub kilátásba helyezte, hogy akár a lausanne-i nemzetközi Sportdöntő-bíróságig is elmegy, hogy rendet tegyen az ügyben.

A Zvezda nehéz, már-már kilátástalan helyzete, túlmutat egy csapat hanyatlásán, hiszen a szerb magas fokú vízilabda iskolát két klub határozza meg. A Crvena Zvezda mellett a másik fővárosi csapat, a Partizán Belgrád hosszú-hosszú éveken keresztül termelte a tehetségeket, most azonban finoman fogalmazva sincs jó helyzetben egyik klub sem, de erre még visszatérünk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek