2015 június 11.

Ismét a szlovák válogatottban Bundschuh Erik

Az OSC erőssége kassai születésű, 26-szoros magyar válogatott, de korábban két alkalommal már játszott a szlovák nemzeti csapatban.  Bundschuh Erik04

Fotó: vizipolo.hu/ Sz. B.

A Kassán született és nevelkedett Bundschuh 2008-ban két alkalommal már játszott a felvidéki ország válogatottjában, majd 26-szor szerepelt anyaországa nemzeti együttesében, 2009 és 2014 között. Mivel úgy érezte, hogy a szlovák csapatba könnyebb bekerülnie, nagyobb eséllyel vehet részt világversenyeken, igent mondott az őt nagy erőkkel csábító szlovák szövetségnek. A háromszoros magyar bajnok Bundschuh még a 2010-es zágrábi Európa-bajnokságon erősítette a magyar válogatottat.

– A januári Európa-bajnoki szereplés motivált, illetve az, hogy megmutassam magam mint válogatott, kicsit jobban szem előtt legyek – mondta el az OSC 25 éves védője a vizipolo.hu-nak. – Lépésről lépésre haladok, álmom, hogy szerepelhessek a riói olimpián, de ez távoli, ne is beszéljünk róla. Először vívjuk meg sikerrel a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőt, aztán januárban szerepeljünk minél jobban a kontinensbajnokságon, Belgrádban.

 Bundschuh Erik01

– Milyen esélye van a szlovák válogatottnak kijutni az Európa-bajnokságra?

– Jó kis csapat kezd kialakulni, a szlovák szövetség vezetői, akik folyamatosan csábítottak engem, számomra szimpatikus koncepciót vázoltak fel. Régóta szó volt róla, hogy váltok, most éreztem azt, hogy eljött az idő a döntés meghozatalára. A szeptemberi selejtezőn Fehéroroszországgal, Franciaországgal, Ukrajnával vagyunk egy csoportban, szerintem jó esélyünk van.

– Elképzelhető, hogy egyszer újból szerepelsz a magyar válogatottban?

– Kettős állampolgár vagyok, vízilabdában más, mint a fociban, nálunk lehet váltogatni a válogatottságokat. Szóval – bár most nem ez a lényeg – minden elképzelhető. Papíron van rá lehetőség.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek