2015 október 07.

Íme, Bíró Attila első női válogatott kerete – A kazanyi vb bő csapatával valamint egy-két régi-új játékossal

Az új női szövetségi kapitány kihirdette az első válogatott összetartásra keretét. Bíró Attila csapatában van egy-két régi-új név, de a csapat magja megmaradt a kazanyi vb-ről. A szakvezetőt az új keretről kérdeztük…

noi valogatott magyar-orosz01MTI

Szücs Gabriella is benne van a csapatban, ahogy a kazanyi vb bő kerete is bizonyíthat (Fotó: MTI)

Húsz fős keretet hirdetett Bíró Attila. A női válogatottunk szeptemberben kinevezett kapitánya, máris munkában ált, hiszen ott volt a hétvégén a Kirishi Kupán, ahol testközelből láthatta az UVSE és a Dunaújváros játékosait. Az első megmérettetés október 27-én lesz a lányoknak, addig az odavezető első “lépcsőfok” jövő héten a háromnapos összetartás lesz.

Bíró Attila a vizipolo.hu-nak: A kazanyi vb keretből mindenki szerepel a csapatban. Két “új” játékossal kiegészülve: Somhegyi Noémi két év után került vissza a válogatottban, és Kasó Orsolya is szerepel az együttesben. Plusz van három olyan idén még a junior válogatottban szereplő játékos, akik megkapták a bizalmat, de ez nem jelenti azt, hogy ez nem változhat a jövőben. Ezen kívül két-három játékost figyelek még, akiknek potenciálisan van esélyük bekerülni. Ez egy bő keret, nem akartam ennél nagyobb keretet, mert az idő rövidsége miatt nincs időm kísérletezni. Ezeket a játékosokat ismerem a legjobban. – majd az összetartásról is beszélt a kapitány – Jövő hét hétfőn kezdjük el a munkát, a hét első három napján lesznek edzések, összesen öt tréninggel. Pszichés és mentális beszélgetés is lesz már Csernus Imrével. Illetve nyilván az új szövetségi kapitány, és az új stáb miliője miatt mi is többet fogunk beszélgetni a játékosokkal, mind csapat, és mind külön-külön is. Ez az öt edzés elsősorban a megismerkedést, és a ráhangolódást szolgálja, természetesen komoly munkával egybekötve. Nagyon várom én is az első hétfői edzést. A visszajelzések alapján a lányok is várják a találkozást. Remélem, hogy minden összetartást így fognak várni, és minden nagyobb eseményt.

A női válogatott kerete a háromnapos összetartásra:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Illés Anna, Kisteleki Dóra, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek