2015 december 14.

Íme, Benedek Tibor kerete az Eb jegyében

A férfi válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor kihirdette az Eb-re bő keretét. A névsorból Szivós Márton, Madaras Norbert és Decker Attila kimaradt, ezúttal több fiatalnak szavazott bizalmat Benedek.

benedek tibor edzes01

Tizenkilenc tagú keretet hirdetett Benedek Tibor.

A kapusok között egy nagy kimaradó van. Decker Attila biztosan nem lesz ott az Eb-n. Behívót kapott azonban az OSC-ben jó szezont futó Bisztritsányi. A mezőnyjátékosok között vannak a legnagyobb változások a korábbi Benedek keretekhez képest, hiszen Madaras és Szivós sem szerepel a névsorban.

A csapat még a héten, a Bajnokok Ligája és az Euro Kupa után megkezdi a felkészülést. A hét végén pedig Kassán vesz részt egy tornán. ( a férfi válogatott programja az Eb-ig)

Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak: – Ez egy bő keret, jóval több játékost érint, mint ahányan majd az Eb-n szerepet kaphatnak. A forgatókönyv szerint a hétvégi, kassai felkészülési tornára egy tizennégy fős csapat utazik el. Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs itthon maradnak, ők itthon készülnek. A torna után lesz egy újabb, kisebb keretszűkítés, akkor lesz 16-os a keret, ezt már korábban is eldöntöttem. majd így folytatta – Ez egy sokkal fiatalabb csapat, mint az előző, és ebből adódóan sokkal több munka kell ahhoz, hogy eredményes legyen. Nyilván most nem egy napunk lesz felkészülni egy erős ellenféllel szemben, mint ahogyan a görögök elleni meccs előtt, hanem lesz húsz. Szeretném, ha az a munka, amit elkezdődött, folytatódjon, és újabb lehetőséget kapjanak azok a játékosok, akik ezt az őszt végigcsinálták. – a kimaradókról elmondta, Szivós Mártonról és Madaras Norbertről: – Tisztában vagyok a képességeikkel, tudom, hogy mindketten nagyon nagy játékosok, de most szeretném, ha lehetőséget kapnának a fiatalok. Annak ellenére, hogy még egyáltalán nem vagyunk ott az olimpián, mégis, fontos az olimpia szempontjából is ez a mostani döntés.

A magyar válogatott bő Eb kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek