2015 július 23.

Íme, a szerbek kerete a világbajnokságra!

Csak az utazás előtt pár nappal hirdetett keretet a világliga-győztes. Öt magyarországi légiós a nevek között és egyetlen odahaza pólózó. Aki az aranyéremre hajt Kazanyban, velük biztos, hogy szembe találja magát.serbia_water_polo

A szerbek is kihirdették keretüket, mondani sem kell, feléjük mindenki megkülönböztetett figyelemmel fordul. A keret természetesen bombaerős, tele sztárokkal. Ott van a tavalyi év játékosa, Filip Filipovics, aztán az ifjú csillag, a mindössze 21 éves Dusan Mandics, és öten a magyar bajnokságból. Braniszlav Mitrovics, Milos Csuk az Egert erősíti, Aleksics, Stefan Mitrovics, Gocics a Szolnokot. Kimaradtak nagy nevek, például a Rasovics-testvérek, Nemanja Ubovics, Gavril Subotics.

A Pro Recco négy játékossal, a Szolnok hárommal képviselteti magát, a 13 pólós közül egy játszik odahaza, Szerbiában.

– Voltak gondjaink, sérültjeink, ezért hozom csak most nyilvánosságra a keretet – indokolta a késői időpontot Dejan Szavics mester. Az biztos, hogy jó csapatról van szó, amely hullámzóan teljesített a felkészülési időszakban. Az amerikaiaktól négyszer is kikapott felkészülési túrán, nem nyert odahaza a nyolcas szupertornán, de amikor kellett, villogott: a világkupán aranyérmes lett.

Kapusok:

Gojko Pijetlovics (Nagyvárad, romániai, 171 válogatottság), Branislav Mitrovics (ZF Eger, magyar, 93)

Mezőnyjátékosok:

Dusan Mandics (Pro Recco, olasz, 90, 117 gól), Zsivko Gocics (Szolnoki Dózsa, magyar, 327 , 190), Szava Rangyelovics (Brescia, olasz, 54, 14), Milos Csuk (ZF Eger, magyar, 99, 80), Dusko Pijetlovics (Pro Recco, olasz, 233, 319), Slobodan Nikics (Galatasaray, török, 325, 309), Milan Aleksics (Szolnoki Dózsa, magyar, 177, 102), Nikola Jaksics (Partizan, szerb, 18, 15), Filip Filipovics (Pro Recco, olasz 266, 433), Andrija Prlainovics (Pro Recco, olasz, 242, 380), Stefan Mitrovics (Szolnoki Dózsa, magyar, 174, 186).

Zárójelben az egyesület, az egyesület hovatartozása, válogatottság száma, mezőnyjátékosok esetében a válogatottban lőtt gólok száma.

Gy. Zs.

Fotó: waterpoloserbia.org


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek