2016 május 23.

Íme, a női válogatott olimpiai kerete!

Bíró Attila kihirdette a riói olimpiára bő keretét. A csapat 18 főből áll. 

noi valogatott biroattila MTInoi

Nincs nagy meglepetés a keretben, a januári Európa-bajnok tizenhárom játékos bekerült a csapatba, kiegészülve öt játékossal (Bolonyai Flóra, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta)

„Az egész éves teljesítményt vettem alapul, úgy ítélem meg, a különböző posztok legjobbjai kerültek a keretbe. Bevallom, még Kisteleki Dóra visszahívásán gondolkodtam, de végül a bajnokságban mutatott teljesítménye nem győzött meg arról, hogy érdemes volna belenyúlni ebbe a 18-as keretbe, ezt őszintén elmondtam neki is”– fogalmazott a kapitány a waterpolo.hu-nak.

Nem került be Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra és Kisteleki Dóra sem a csapatba. Utóbbi játékoson nagyon sokat gondolkodott a kapitány, előbbi kettőről pedig nem mondott még le, “hiszen olyan értékei a magyar női vízilabdának, akik még sok örömet okozhatnak” – mondta.

A csapat hamarosan elkezdi a felkészült Rióra. A felkészülésben szerepel egy ausztriai egy amerikai edzőtábor valamint július közepén a BENU Kupán láthatjuk majd a csapatot.

A magyar női válogatott olimpiai bő kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindannyian Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek