2015 december 28.

Íme, a női válogatott Eb-kerete!

A januári belgrádi Eb-re Bíró Attila keretet szűkített. A kontinenstornára így megvan az utazó tizenhárom játékos.

Biroattila02

Szűk két héttel az Eb előtt megnevezte Bíró Attila a női válogatott tizenhármas Eb-keretét. A kapusposzton Bolonyai Flóra helyett Kasó Orsolya került be. Mezőnyjátékosok közül pedig Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi és Leimeter Dóra nem utazik.

Bíró Attila gondolatai: „Nagyszerűen dolgoztak a lányok, egy-két helyen nüanszok döntöttek arról, kik kerülnek a csapatba – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A remekül sikerült kínai edzőtábor adta meg ennek a döntésnek a legfőbb hátterét, persze az azóta megtartott edzéseken látottak is számítottak, különösen a kérdőjelek eldöntése esetében. Az előző világversenyeken nyújtott teljesítmények nem érdekeltek, nem néztem őket, nem befolyásolt semmiben. A bajnoki meccsek becsapósak, így kizárólag a közös gyakorlásokra, tréingekre, mérkőzésekre hagyatkoztam. A pillanatnyilag legjobb formában lévő tizenhárom játékos került a csapatba.” – fogalmazott a kapitány a waterpolo.hu-nak.

A csapat az Európa-bajnokság előtt egy miskolci tornával hangol a tornára.

A magyar női válogatott Eb-re utazó kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Fotó.: vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek