2014 július 11.

Íme, a horvátok félelmetes Eb-kerete

A horvát szövetségi kapitány is kihirdette az Eb-re utazó 13-as keretét. Csoportellenfelünk bizakodik a jó eredmény elérésében. Ezt alátamasztja, hogy két igen erős tornát meg is nyertek a plávik.

Eb sajttaj Josipa Pavic

Megvan az olimpiai bajnok horvátok kerete is az Eb-re. Egy igen nagy hiányzójuk lesz a pláviknak, hiszen Kiristijan Milakovics nem utazik a csapattal a magyar fővárosba.

A horvát kapitány, bizakodó, ami az eredményességet illeti, mi más is lehetne, hiszen a felkészülés során sorra nyerték a tornákat. Először a hazai Négy Nemzet Tornáját, majd a Samartzidis Kupát is behúzták a szerbek elöl.

A tavalyi vb harmadik helyezett együttes ( Barcelonában az elődöntőben mi búcsúztattuk őket) rögtön az Eb-nyitányán színre lép a németek ellen. A velünk egy csoportban lévő plávikkal a Benedek-csapat július 21-én hétfőn küzd majd meg.

Ivica Tucak, eképp vélekedik a csapatról: Készen állunk az Eb-re, a felkészülésünk is jól sikerült. Úgy gondolom a legjobb tizenhárom játékos utazik a tornára, bár a csapat egyik kiválósága Kristijan Milakovic nem tarthat velünk. – majd az esélyekről így nyilatkozott – A csoportból való továbbjutás is nagy kihívás, Szerbia innen a legerősebb, de a többi csapatot sem szabad lebecsülnünk, gondolok itt Franciaországra és Németországra. Mindent összevetve jó eredményre számítok.’

Josip Pavic, a csapat kapitánya: A légkör nagyszerű a csapaton belül. Alig várom, hogy Budapestre érjünk és az első mérkőzésünket  játszuk. – majd a horvát szurkolókat is buzdította, hogy jöjjenek minél többen a magyar fővárosba – Budapest nagyon közel van, így lehetőség nyílik rá, hogy a drukkereink minél nagyobb számban jelen legyenek az Eb-n, ez nagy segítség lenne a csapatnak.

A horvátok Eb-kerete:

Kapusok: Josip Pavic (Mladost), Marko Bijac (Jug)

Mezőnyjátékosok: Ivan Milakovic (Mladost), Andro Buslje (Jug) e Ivan Buljubasic (Primorje), Niksa Dobud (Jug), Luka Loncar (Mladost), Andelo Setka, Sandro Sukno, Petar Muslim (Primorje), Maro Jokovic (Pro Recco), Luka Bukic, Duje Zivkovic (Mladost).

fotó: hvs.hrHozzászólás jelenleg nem lehetséges.