2016 december 31.

Íme, a férfi válogatott stábja és első kerete! – Megvan Märcz Tamás csapata

Stábot és csapatot hirdetett a férfi válogatott új szövetségi kapitánya. Märcz Tamás már januárban összetartást vezényel.

Budapest, 2016. december 16. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendõ szövetségi kapitánya a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában 2016. december 16-án. A 42 éves szakembert elõzõ nap választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, ezt követõen pedig Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Amennyiben megállapodnak szerzõdése részleteirõl, az újévtõl átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedõ posztot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás mellett Gerendás György és Németh Zsolt fog dolgozni.
(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd/archív)

Mint ismeretes december közepén választott meg az elnökség Märcz Tamást a férfi válogatott kapitányának. Sydney olimpiai bajnoka azóta már tartott egy sajtótájékozatót is, és most kihirdette a stábját és a januári összetartásra első keretét is.

A stábban helyet kapott Gerendás György és Németh Zsolt. Az orvosi feladatokat továbbra is dr. Gábor Antal fogja ellátni, míg a gyúró, Illés Roland maradt.

„Nagyon kevés lehetősége van a válogatottnak az összetartásokra a bajnoki szezon végéig, ez a január eleje az egyik ilyen időszak, amit mindenképpen meg kell ragadni, hiszen legközelebb csak a februári Volvo-kupán tudunk találkozni, ahol gyakorlatilag azonnal meccseket játszunk. Nyitottabb és egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, mint amit eredetileg terveztem, figyelembe vettem klub- és játékosérdekeket is. Szerettem volna kicsit elszeparálni a csapatot, ezért megyünk most Szolnokra. Csütörtök este érkeznek a program szerint a játékosok. Pénteken és szombaton napi két vízi edzés, vasárnap délelőtt egy edzés lesz. A péntek esti edzésünk a sajtó előtt nyilvános lesz. Vannak fontos játékosok, akik hiányoznak a mostani keretből, legtöbbjükkel beszéltem. Remélem a jövőben számíthatok a részvételükre” – mondta az újdonsült kapitány.

“A jövőben Gerendás György és Németh Zsolt segíti a munkámat az edzői stábban. Mindkettőjükkel játékoskoromban dolgoztam együtt, kiváló szakemberek és azt gondolom, nagyon jó csapatot alkotunk majd! Mint ahogy korábban is, dr. Gábor Antal marad a csapat orvosa, és Illés Roland lesz a gyúró. Továbbra is az a legfontosabb cél, hogy az idei budapesti világbajnokságra a lehető legerősebb kerettel szerepeljünk majd. Azt gondolom, hogy ez egy felejthetetlen sportélmény lehet minden játékosnak, aki majd részt vehet, és minden áldozatot érdemes meghozni érte” – fogalmazott Märcz Tamás.

Meghívott játékosok névsora: 
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek