2014 június 27.

Íme, a férfi válogatott Eb-kerete

Benedek Tibor péntek délután kihirdette a budapesti Eb-re 13-as keretét. A világligához képest egy változás van a csapatban.

2014 Benedek-csapat03
A szövetségi kapitány egy helyen változtatott a Világliga szuperdöntőjéhez képest, Angyal Dániel kikerült a csapatból és helyette Decker Ádámot jelölte a kontinenstornára.

Benedek Tibor, rövid indoklása az mvlsz.hu-nak : „Danival nagyon elégedett voltam Dubajban, de úgy gondolom, Ádámmal még erősebb lesz a csapat.”

A magyar férfi válogatott Eb névsora:

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

(Egyébként a  tavalyi vb-győztes csapathoz képest két változás is van, Erdélyi Balázs és Tóth Márton újoncok lesznek a csapatban.)

A budapesti Európa-bajnokságot július 14. és 27. között rendezik. A magyar válogatott rögtön a nyitónapon Spanyolország ellen küzd meg, amely csapattal még nem találkozott a gárda, mióta Benedek Tibor a szövetségi kapitány.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.