2018 július 03.

Íme, a férfi válogatott Eb-kerete!

Märcz Tamás egyetlen változást eszközölt a világliga csapathoz képest.

marcztamas2017vizesvb01

A férfi válogatottunk szövetségi kapitánya a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a 13-as névsorban egyetlen változás van a világliga szuperdöntőben szerepelt csapathoz képest: kapusposzton Kardos Gergely helyett Vogel Somára számít.

“Ez a felkészülésünk egyik legfontosabb állomása, ahol jó ellenfelekkel találkozunk, ugyanakkor, mivel ketten is tengerentúliak, bátran gyakorolhatunk”

– fogalmazott a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat szövetségi kapitánya.
Märcz Tamás kiemelte, 48 óra alatt fognak lejátszani három mérkőzést, ami jó erőfelmérő lesz együttesének.
A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, nyolc-kilenc csapat is eséllyel pályázik a dobogóra, de a magyar válogatottnak nem az a célja, hogy az 5-8. helyekért küzdjön.

“Szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, és persze minél jobb helyen zárni az Eb-t. Fiatalabb, előremutató csapatunk van, amelynek végső célja a tokiói olimpia, de így sem félünk senkitől” – tette hozzá Märcz.
A játékosok részéről Vámos Márton azt mondta, jelenleg 85-90 százalékos állapotban vannak, de ez így másfél-két héttel a kontinensviadal kezdete előtt megfelelő.

“Jó a hangulat a csapatban, és nem titok, hogy az Eb-n az olaszok elleni mérkőzésre készülünk elsősorban” – utalt a balkezes játékos arra, hogy első barcelonai összecsapását a gyengébb játékerőt képviselő Georgiával játssza majd a nemzeti csapat.

“Szeretnénk megnyerni a Benu Kupát, na meg visszavágni az amerikaiaknak, akiktől kikaptunk múlt héten Duisburgban” – nyilatkozta Vámos.

A Magyar Vízilabda Szövetség részéről Hesz Máté főtitkár kiemelte, ezeken a hazai rendezésű válogatott tornákon mindig egymásra találnak a csapat és a szurkolók, ezért bízik benne, hogy minél többen kilátogatnak a háromnapos eseményre.

“Jobb idő is lesz hozzá, mint múlt héten” – utalt arra, hogy az előző hétvégi, női válogatott felkészülési tornán nem fogadta kegyeibe az időjárás a kilátogató drukkereket.

A Benu Kupán – amely az utolsó felkészülési állomás a barcelonai Eb előtt – sorrendben Románia, az Egyesült Államok, valamint Ausztrália legjobbjaival mérkőzik a magyar válogatott.

A tornára – melyet a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendeznek – a napijegyek 1490, a háromnapos bérletek 3490 forintba kerülnek.

A Benu Kupára és az Európa-bajnokságra készülő magyar csapat:

Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő

A BENU Kupa pogramja:

csütörtök:
Ausztrália-Egyesült Államok 16.45
Magyarország-Románia 18.15

péntek:
Ausztrália-Románia 16.45
Magyarország-Egyesült Államok 18.15

szombat:
Románia-Egyesült Államok 9.45
Magyarország-Ausztrália 11.15

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek