2017 július 03.

Íme, a férfi Universiade-keret!

Märcz Tamás egyelőre 11 játékost nevezett meg az Universiadera. Íme, a keret…

Budapest, 2017. február 10. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya nézi a férfi vízilabda Volvo Kupa Horvátország - Montenegró mérkõzését a fõvárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 10-én. A két válogatott 7-7-es döntetlent játszott a torna nyitómérkõzésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Mint ismeretes, Märcz Tamás nemcsak a férfi felnőtt válogatottat, hanem a férfi Universiade válogatottat is irányítja. Az augusztusi eseményre most megnevezte egyelőre 11 tagú együttesét.

A csapatba kapusposzton helyet kapott Lévai Márton és Kardos Gergely még a mezőnyjátékosoknál visszatér a válogatottba Bundschuch Erik, de számos ismerős név van a csapatban, így mondhatjuk nem nagyon van meglepetés.

A 11 megnevezett játékos: 

Kapusok: Kardos István Gergely, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Kovács Gergő, Kovács Péter, Lőrincz Bálint, Német Toni, Sedlmayer Tamás

„Még néhány játékos helyét nem fixáltuk. Később csatlakoznak még néhányan, velük lesz teljes a keret. Egy-két játékos a felkészülést is segíti majd, mert a klubja is szeretné és én is szeretném, hogy velünk legyen a jövőt illetően” – mondta Märcz Tamás –  „Székely Bulcsú irányításával kezdődik meg július 3-án a munka, a tornatermi felkészítést Zala György végzi. Kósz Zoltán és Nyéki Balázs az, akik segítik majd a munkát, amely végig Budapesten zajlik. Nem hivatalos meccsek is lesznek a programban, többek között egy amerikai egyetemi csapat ellen, a román Universiade-válogatott ellen, de elképzelhető hogy a világbajnokságot megelőző héten a világbajnokságon résztvevő csapatokkal is fogunk játszani vagy akár augusztusban a Masters vébére készülő magyar csapattal is – fogalmazott a kapitány a waterpolo.hu-nak.

Az Universiade Tajvanon lesz, augusztus 19. és 30. között.

Universiade (Tajvan):

Férfiak: 
A-csoport: Tajvan, Franciaország, Dél-Korea, Nagy-Britannia
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Argentína
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Kanada, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Románia

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.