2014 december 22.

Hosszú Katinka hat arannyal zárta a Szalnyikov-kupát

Egy nappal azután, hogy az év legjobb női sportolójának választották, Hosszú Katinka tovább tetézte amúgy sem szegényes dicsőségpalettáját. A bajai úszózseni a hagyományos, szentpétervári Szalnyikov-kupán szerepelt, és hat számban is az első helyen végzett. Verrasztó Dávid ugyancsak részt vett a viadalon, egy arannyal és egy bronzzal gyarapította éremgyűjteményét.

szalnyikov

Hosszú Katinka Vladimir Szalnyikov és Vladimir Morozov társaságában a szentpétervári viadalon

Az orosz szövetség elnökének nevét viselő rövid pályás viadal első napján Katinka a 100 méter pillangó döntőjében remekelt igazán, amelyben 55.71 másodperces országos csúccsal nyert. A régi rekordot is ő tartotta a tavalyi tokiói világkupa-viadalon elért 56.24-gyel. A Vasas SC sportolója emellett még két hátúszó fináléban is diadalmaskodott (50 m hát: 26.66, 200 m hát: 2:01.80), majd 800 gyorson is a legjobbnak bizonyult 8:20.98-as időeredményével.

A záró napon Katka további két aranyéremmel gazdagodott. Bemelegítés gyanánt magabiztos győzelmet aratott 400 vegyesen (4:27.18), majd a 100 vegyes fináléját is könnyedén nyerte (57.89), így összességében hat elsőséggel zárta a viadalt. Csupán egyetlen számban maradt le a dobogóról, a számára kissé idegen 50 gyors döntőjében ugyanis “csak” a negyedik helyen csapott a célba.

A másik magyar induló, Verrasztó Dávid az első napon fő számában, 400 vegyesen aratott papírforma győzelmet 4:05.82-es idővel. A szombati versenynapon sem maradt érem nélkül, miután a Jövő SC versenyzője  harmadik helyen ért célba az 1500 méteres gyorsúszás fináléjában.

 

Forrás: MÚSZ

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek