2014 november 10.

Hét újabb legenda a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában

Szombat este, a rövid pályás országos bajnokságot követően rendezték meg a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának beiktatási ünnepségét Százhalombattán. A 2014-es esztendőben Szőke Kató, Székely Éva, Wladár Sándor, Rózsa Norbert, Czene Attila, posztumusz Sárosi Imre mesteredző, továbbá Média-díjasként Vitray Tamás az MTV egykori legendás riportere kapott helyet a sportág halhatatlanjai között.HCS2

Az első két beiktatott egészségi állapota miatt nem lehetett jelen a rendezvényen. Szőke Kató, Helsinki kétszeres olimpiai bajnoka az utolsó pillanatban mondta le a részvételt, míg a másik helsinki-i aranyérmes Székely Éva videóinterjúban mondott köszönetet a megtisztelő gesztusért. Mesterük, Sárosi Imre posztumusz került a Halhatatlanok Csarnokába. A helyszínen vehette át a beiktatottaknak járó szobrot az 1980-as moszkvai olimpián diadalmaskodó Wladár Sándor, illetve Atlanta két bajnoka, Czene Attila és Rózsa Norbert.

A ceremónia újdonságaként a múlt kiemelkedő alakjait a magyar úszó sport jelenlegi kiválóságai méltatták. Az úgynevezett laudációt Sárosi Imréről Turóczy Judit egykori tanítvány, Székely Éváról Hosszú Katinka, Rózsa Norbertről Gyurta Dániel, míg Czene Attiláról Cseh László mondta. Wladár Sándorról Hargitay András olimpiai bronzérmes úszó tartott beszédet, míg Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnöke Vitray Tamás pályafutásáról emlékezett meg. A beiktatottak többsége egy-egy ereklyét is felajánlott a Hírességek Csarnokának, melyet a hét bármely napján megtekinthetnek az érdeklődők.

 

Fotó: MÚSZ

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.