2015 augusztus 09.

Határtalan a boldogság a szerbeknél – Örömittas szavak az újdonsült világbajnokoktól

Tegnap a szerbek 11-4-re verték a horvátokat a világbajnokság döntőjében. A mérkőzés után a főszereplők értékeltek, akik nem találtak szavakat a sikerre…

szerbia 2015 vilagbajnok

Káprázatos játékkal ért fel a világ tetetjére Szerbia. A mérkőzésen 0-2 után indult be a szerb-henger, ami aztán meg sem állt a mérkőzés végig. A találkozó végül 11-4-re végződött.

Dejan Szavics, szövetségi kapitány: A horvátoknak Budapesten még sikerült ránk erőltetni az akaratukat, most is a mérkőzés elején. Lassabb ritmusban kezdtek játszani, ami nekünk nem fekszik, de aztán magasabb iramba kapcsoltunk, ez volt a mérkőzés kulcsa. Gratulálok a csapatnak, és a munkatársaimnak.

Branislav Mitrovics: Végtelenül boldog vagyok, ez az arany megkoronázza pályafutásom. A védelem kiválóan működött az egész meccsen, a horvátok egy nagyszerű csapat, de teljesen tehetetlenek voltak. Megyünk tovább.

Filip Filipovics: Egy másik tökéletes finálé. Úgy gondoltunk, Budapestnél jobb már nem lehet. Ez egy magasabb lépcsőfok volt. Négy gólt kapni csak egy horvát együttestől, ez nem túl gyakori. Örülök, hogy része vagyok a csapatnak, amely a vízlabda történelmét írja.

Dusko Pijetlovics, a vb legértékesebb játékosa: Ez hihetetlen érzés. Tudni, hogy a csapat a világ legjobbja, ez fantasztikus. Ma mi voltunk a jobb csapat, egymásért játszottunk. A karizma, ami megnyerte a versenyt számunkra.

Andrija Prlainovics: Az utóbbi hat nap egyszerűen csodálatos volt. A teljesítményünk ezen a versenyen, talán az egyik legjobb együttes eddig a vízilabda történelmében.

Stefan Mitrovics: Oroszország nem Szerbia, Oroszország viszont szerb.

Milan Alekszics: A második világbajnoki címem. Nem találok szavakat. Ez a győzelem valami fantasztikus.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek