2017 február 19.

Hatalmas csatában végül pont nélkül maradt az OSC

A LEN Bajnokok Ligájának 6. fordulójában egyedül az OSC szenvedett vereséget, hazai medencében egy góllal kapott ki a csoportvezető Olympiacostól.

Az OSC legjobbja most a három találatig jutó Zalánki Gergő volt

Az OSC legjobbja most a három találatig jutó Zalánki Gergő volt (fotó:vizipolo.hu)

A vendégek kezdték határozottabban a mérkőzést, az Olympiakosz az első negyedben négy gólt szerzett, miközben az újbudaiaknak ez csak egyszer sikerült. A következő szakaszban kiegyenlítetté vált a játék, majd a harmadik nyolc percben Zalánki és Gór-Nagy jóvoltából csak OSC-gól esett. A negyedik negyedből bő másfél perc telt el, amikor Bátori Bence 6–6-ra alakította az állást. Ezután viszont két görög találat jött, amire csak egy magyar válasz érkezett, noha az utolsó másodpercekben az OSC támadhatott.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
A-csoport
A-Híd OSC Újbuda–Olympiakosz (görög) 7–8
(1–4, 2–2, 2–0, 2–2)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Severo (olasz), Franulovic (horvát)
OSC: BISZTRITSÁNYI – Nagy Á., Kovács Gábor, GÓR-NAGY 1, Nikics, Bátori 1, Drasko Brguljan 1
Csere: Bundschuh, Juhász Zs., ZALÁNKI 3, Hegedüs G., Seman 1
Edző: Vincze Balázs
OLYMPIAKOSZ: PAVIC – Milonakisz 1, M, Janovics, FUNDULISZ 2, Kolomvosz, Doszkasz 1, Pondikeasz
Csere: Delakasz, Buslje 1, Murikisz 1, Espanol, Jeniduniasz 2
Edző: Theodorisz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 11/1
Kipontozódott: Delakasz (20. p.), Bundschuh (21. p.)

 

Vincze Balázs: Az elején nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, kaptunk két lefordulás gólt, ilyen szinten ez döntő lehet. A támadásaink erőtlensége miatt két fórt is kihagytunk, ha ezek bemennek, nem ekkora hátrányból kellett volna felkapaszkodni. Annak viszont nagyon örülök, hogy visszajöttünk a meccsbe, ami persze ezúttal végül hősi halálra volt elegendő, másra nem. Ezért pontot ugyanis nem adnak, megveregetik az ember vállát, ennyi. Így kellene négy negyeden keresztül játszani, mint a meccs második részében, az ilyen szintű csapatok ellen ugyanis ez kell a győzelemhez vagy a pontszerzéshez. Örülök Zalánki Gergő teljesítményének, remélem, az elkövetkezendő időszakban is tudja majd ezt a formát nyújtani, amit vártunk tőle.

Theodorisz Vlahosz: Nagyon szoros meccset játszottunk kemény ellenféllel. A kezdésünk tökéletes volt, de a mérkőzés hátralévő részében többször is változtatni kényszerültünk, viszont éppen ezért és a találkozó egészét tekintve is megérdemelt a győzelmünk. Nagy lépést tettünk a hatos döntőbe jutás felé.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.