2015 november 19.

Háromszoros olimpiai bajnokaink immár a halhatatlanok között

Az International Swimming Hall of Fame, azaz a vizes sportágak halhatatlanjait tömörítő nemzetközi szervezete Team Hungary néven beválasztotta tagjai közé Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt. international-swimming-hall-of-fame-fort

Team Hungary néven választotta tagjai közé a 2000-es sydneyi, a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián is aranyérmes hat vízilabdázót. – adta hirül a a szövetség honlapja.

Az MVLSZ elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes az ISHOF jelölőbizottságának és a döntőbizottságának is tagja volt. A mostani döntés után úgy fogalmazott: korábbi játékosai megérdemelték az elismerést.

„Elmondtam az érintetteknek, hogy nem feltétlenül nézne ki jól, hogy minden évben az egyiküket választjuk be, és abc-sorrendben teszünk különbséget, sokkal elegánsabb a páratlan eredménysorral rendelkező hat játékos mellett egyszerre letenni a voksot. Örülök, hogy így történt” – nyilatkozta Kemény.

A Hírességek Csarnokának tagjai: Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnai Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is.

A beiktatás 2016 júliusában lesz.

Kapcsolódó cikkek