2015 február 05.

Hamarosan elkezdődik az egri Bárány-uszoda felújítása

Már 1856-ban fürdőmedence állt a helyén, 1925-ben pedig megépült Közép-Európa első forrásvízzel üzemelő medencéje. A hazai póló Wimbledonjának nevezték a helyi hírekben, bizony, legendás létesítményről van szó. Az egri Bárány-uszoda TAO-s és pályázati pénzek bevonásával mintegy 530 millió forintból újulhat meg.

barany uszoda

Egerben jártunkkor ismét rácsodálkozhattunk a több mint száz éves Bárány-uszodára. A különös, mesés és romantikus hangulatú létesítmény már egy ideje életveszélyessé vált, volt idő, amikor nem merték leengedni a vizet a medencéből, mert féltek, hogy bedől annak fala. A szükséges biztonsági intézkedések meghozatala után a mai napig használják, a fiatalok edzenek ott, esténként kapura lőve a gőzölgő vízben. Most az egri klub honlapja számolt be örömteli változásról: elkezdődhet a felújítás első, látványosabb üteme.

Bárány-uszoda uj

A tervezőknek vigyáztak rá, hogy megmaradjon a legnagyobb érték, a forrás és az uszoda egyedülálló hangulata, ezzel együtt szélesíthetik ki a kivitelezés során a jelenleg 17 méteres medencét 21 méteresre. Az első ütemben készül el egy melegedő-, és egy tanmedence is. Mindennek a nyár közepéig úgy kell megvalósulnia, hogy ideiglenes használatba vételi engedélyt kaphasson, s birtokba vehető legyen. A medence alja is őrzi majd a különleges kavicsos borítást. Nemsokára megtörténik a kivitelező kiválasztása, s elkezdődhet a munka, a bontással.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek