2014 november 26.

Golden Google: Ledecky és Phelps a csúcson

 

Michael Phelpset választották az év úszójának az Egyesült Államokban annak ellenére is, hogy hazája sportági szövetsége október elején hat hónapra eltiltotta a versenyzéstől. Az USA Swimming anyagi támogatását is megvonta tőle, amiért a 18-szoros olimpiai bajnokot szeptember végén – pályafutása alatt másodszor is – őrizetbe vették ittas vezetés miatt.phelps

A nyári ötkar  ikás játékokon 22 érmet szerzett világklasszis sportolót 2004-ben, az athéni olimpia után nem sokkal egy hasonló eset miatt 18 havi próbaidőre bocsátották. A 29 éves Michael Phelps, aki a Pan Pacific Játékokon megnyerte a 100 méter pillét, idén már ötödik alkalommal hódította el a díjat. A Golden Google New-York-i gáláján azonban nem jelent meg, helyette annak az edzőbázisnak a képviselője vette át az elismerést, ahol az úszó a tréningjeit folytatja. Keenan Robinson a díjátadón elmondta, hogy “Phelps már nem tagja a kazanyi világbajnokságra készülő amerikai csapatnak, ezért érdekes lesz látni, hogy milyen célokat tűz ki maga elé 2015-re, amikor is a felfüggesztése véget ér majd.”

A hölgyek mezőnyében a 2014 legjobb amerikai úszója címet az olimpiai bajnok, világcsúcstartó Katie Ledecky érdemelte ki. Az idei szezont végigrepesztő Ledecky győzelméhez kétség sem férhetett, ahogy trénere, Bruce Gemmel is kényelmesen várakozhatott az év edzőjének járó díj átadására. Az a tény, hogy tanítványa öt világrekordot is megdöntött, egyértelművé tette a választás végkimenetelét.

 

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek