2016 november 02.

Gerendás: Nem fogok pályázni a kapitányi posztra

A Fradival döntőket játszana, a kapitányi posztról pedig lemondott már Gerendás György.

gerendas gyorgy fradi.hu

Gerendás letett a kapitányi posztról (Fotó: fradi.hu/archív)

Elvárható volt, én ezt mondanám. – utalt a Fradi szakmai igazgatója az idei eddigi zöld-fehér teljesítményre a Digi Sport Reggeli Startban – Talán az utolsó meccs a Canottieri Napoli ellen nehéz lehetett volna, de mivel mindkét együttes továbbment így nyugodtabb meccs volt. – mondta az Euro Kupa második selejtezőkörében nyújtott menetelésre –  A Verónát nem kéne kapni, nagyon jó csapatról beszélünk. A többi csapat közül pedig bárki jöhetne. Ha jó lesz a sorsolás, akkor tudunk játszani jó döntőt, és a jó döntőben bármi benne van.

A gárda összetételéről pedig eképp beszélt: Soha nem volt még ilyen csapatom/csapatunk. Tíz játékos 30 feletti, és öt játékos 22 év alatti. A fiatalabbaknak több edzés kellene, nyolc, kilenc, tíz edzés, az öregebbeknek elég lenne öt-hat. Különleges, mi valamilyen szinten akartunk. Van nekünk egy viszonylag jó ifi csapatunk. Azt határoztuk el, hogy ezeket az fiatalokat fogják bevinni az idősebbek az Ob I-be. Döntőket szeretnénk játszani – hangsúlyozta Gerendás, aki nem akart választani a bajnokság és az Euro Kupa trófea közül. Kikerülve a kérdést azt mondta: “nyerjünk, csak nyerjünk”.

Rátérve a válogatott teljesítményére így nyilatkozott: Ez az olimpia hagyott bennem egy óriási űrt. Mert ebben a csapatban több volt. Én Benedek Tibit harcos alkatnak ismertem meg. Mert az Atlanta után, ő még nyert három aranyat. Őszintén megmondom, hogy mikor Benedek bejelentette, hogy nem pályázik, akkor benne is felmerült, hogy mi lenne, ha én lennék a kapitány, de körülbelül azon a szinten, ahogy benned is és másban is. Amikor bedobják a lottószelvényt, akkor arra gondol az ember, hogy ha megnyerném, adnék 20 milliót ide, 60-at oda. Ezek nem azok a tényleges gondolatok vagy a tényleges vágyak. Én már egyszer ezt letettem. Ha lesz pályázat én már biztos, hogy nem fogom beadni. Miért kérnének fel, ott vannak a fiatalok, ott vannak azok, akiknek csinálni kell ezt.  – fejezte be a beszélgetést Gerendás.

A teljes beszélgetés: Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek