2016 november 03.

Gazdának állt háromszoros olimpiai bajnokunk

150 hektáron gazdálkodik háromszoros olimpiai bajnok kapusunk.

szecsizoltan01

Szécsi a vízilabdázás mellett gazdálkodik is (Fotó: facebook)

Nagyszüleitől örökölt 40 hektár szántót és még néhány hektár elvadult, gyepes területet az olimpikon. Először megvált volna a területtől, azonban a terepszemle alkalmával kedvet kapott a gazdálkodáshoz és a vidéki életmódhoz, és inkább felcsapott gazdának – írja a Sokszínű Vidék.

„Egy több ezer hektáron gazdálkodó vállalkozás bérelte földjeinket. Mikor hozzám került, leromlott talajok fogadtak, amiket rendbe kell tenni” – nyilatkozta az egyébként még edzőként és játékosként is aktív Szécsi, aki párjával elvégzett egy aranykalászos gazdaképzőt, és igazi tudásbázisra találtak Pista bácsi, kömlői gazdálkodó személyében.

Az egyéni vállalkozóként és egy mezőgazdasági cég vezetőjeként is dolgozó Szécsi ma már 150 hektáros terület mindennapjaiért felel. 110 hektár szántó, 25-30 hektár pedig legelő. Ugyanis az olimpikon állattenyésztéssel is foglalkozik, a vízilabdázó ugyanis megfogadta egy tapasztalt gazda tanácsát, miszerint a terményt a bőrbe töltve legjobb eladni. Azonban ahogy az Új Mezőgazdasági Magazin videójából is kiderül, egyelőre a család tartja el a gazdaságot és nem fordítva.

A teljes videó, amiben mesél a gazdálkodásról: Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek