2020 február 10.

Frankfurtban ragadt a magyar válogatott, kérdéses a keddi összecsapás

Egyelőre még minden kérdőjeles.

MTI Fotó: Czagány Balázs archív

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese hétfőn kora reggel indult el, s a német nagyvárosba még elért, de nem tudta folytatni az útját – írta a vlv.hu.

Az eredeti tervek szerint a gárda Frankfurtból Bordeaux-ba repült volna tovább, ahonnan busszal utazna Limoges-ba, a keddi összecsapás helyszínére, de járatát törölték.

A csapat jelenleg a légitársaság által biztosított szálláson tartózkodik, és kedden reggel utazhat tovább, de nem Bordeaux-ba, hanem Toulouse-ba, ahonnan mintegy négyórás buszút következik majd, így nemcsak a hétfő (ma) esti, hanem a kedd délelőtti edzés is kiesik.

“Eleve nem volt egyszerű jó megoldást találni Limoges megközelítésére. Azt gondolom, a legjobbat választottuk, de arra nem lehetett számítani, hogy a viharok miatt a légi közlekedést korlátozzák”

– idézte a szaklap a szövetségi kapitányt.

Hozzátette, még egyáltalán nem biztos, hogy sikerül elindulniuk Frankfurtból, ez az időjárási helyzet függvénye lesz. A szakember megjegyezte, már tájékoztatták a nemzetközi szövetség (FINA) illetékeseit a kialakult helyzetről, a szervezet pedig úgy reagált, hogy lehet alternatív időpontja az összecsapásnak, ugyanakkor Märcz Tamás hangsúlyozta, “valamilyen úton-módon” mindenképpen szeretnék a kijelölt időpontban lejátszani a találkozót.

Hozzáfűzte, a mérkőzés játékvezetői is hasonló problémával küzdenek, így az is megtörténhet, hogy a magyar csapat időben odaér, de a bírók nem.

A magyarok novemberben az oroszok legyőzésével kezdték a sorozatot, ha most is nyernek, akkor csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.

A franciák elleni keret:
kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián (Noisy de Sec, francia), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Gyárfás Tamás (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-MVLC-Miskolc), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Várnai Kristóf (Szolnoki Dózsa)

A csoportok állása:

A-csoport

Február 11., kedd

Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)

1. Olaszország 6,
2. Görögország 0,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont

B-csoport

Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)

1. Magyarország 3,
2. Oroszország 2,
3. Franciaország 1 pont

C-csoport

Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 0,
3. Hollandia 0 pont

D-csoport

Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

1. Montenegró 3,
2. Spanyolország 3,
3. Ukrajna 0 pont

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek