2015 április 22.

Föld napja: Reggeli torna olimpiai bajnokokkal és vízilabdázókkal

A Föld Napja alkalmából tornázott együtt kicsi és nagy, kajak-kenus és vízilabdázók az újbudai Feneketlen-tónál.

Fold napja

(Forrás: Újbuda)

Az újbudai Feneketlen-tónál szokatlan látvány fogadta szerda reggel az arra járókat. Lelkesen hajlongtak olimpiai bajnokok, vízilabdázók a napsütésben, majd gyerekek tömege zöld lufik seregét engedte el az ég felé. Újbuda Önkormányzata „Nemzedékek együtt” címmel egész napos, több helyszínes programsorozatot szervezett a Föld Napja alkalmából. Horváth Gábor és Kökény Roland kajak-kenu olimpiai bajnokok, valamint a teljes A-Híd OSC részt vett az eseményen. A férfi vízilabda-bajnokság első osztályában található OSC uszodája Újbudán van, innét a kötődés, mi pedig csak elismerően szólhatunk arról, hogyan menedzselik arrafelé a csapatot – másutt is így lenne érdemes.

OSC Fold napja1

(Forrás: Újbuda)

A csapattagok egyénként, miután jól átmozgatták tagjaikat, így serkentve fiatalt és időset a mozgásra, egy kávézóban köszöntötték a napot, majd útra keltek.

– Ha a szponzorunk támogat egy ilyen remek esemény, természetesen itt a helyünk – mondta el a vizipolo.hu-nak Vincze Balázs, az alapszakasz után a második helyen végzett együttes vezetőedzője. – Kicsit korán volt nekünk még ez. Most edzünk egyet, aztán irány Belgrád, ahol vasárnapig készülünk. Legkésőbb szombat este megtudjuk, hogy az Egerrel vagy a Honvéddal csapunk-e össze az elődöntőben, aztán jövő szerdán már mérkőzés…

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az Önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóival dolgozik együtt, akik a jövőben lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként próbálják ki magukat Újbuda Önkormányzatánál.

A Föld Napját világszerte április 22-én ünneplik.

 

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek