2014 december 30.

Ferraritól a Mustangig: az év vízipólós mondásai

A költöző klubhűség, a hatéves kislány és a vezérbika. 2014 is mozgalmas éve volt a hazai vízilabdának. És nem csupán a medencében, hanem annak partján is sok érdekesség történt… Nyilatkozatok az évből.

sima

“Ha én a hatéves kislányomat kiengedem jogosítvány nélkül egy 300 lóerős Mustanggal az utcára és megöl tíz embert, azért én vagyok a felelős. De egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább tűrni, ami a Magyar Vízilabda Szövetségben folyik. És ez sokba fog kerülni nekem, de most már ez elég. Nekem vállalnom kell a következményt azért, ha 12:4-re kikapunk a Reccótól, mert én vagyok érte a felelős. De ez számomra, ami itt történik hétről hétre, ez elfogadhatatlan.”

(Dabrowski Norbert, az Eger férficsapatának edzője a DigiSport kamerája előtt a Szeged ellen 15:6-ra megnyert meccs után)

“Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy maga a rendszer a rossz, ami az egészet mozgatja. Hiba volt magát az egész szövetséget rossz fényben feltüntetni, én a játékvezetői bizottságról beszéltem. A megoldandó problémát hónapok óta tologatják. A nyilatkozatom után azonnal fel tudtak hívni, hogy napirenden van a téma, és megoldják. Ha a nyilatkozatom kellett hozzá, akkor vállalom, még ha idegesen tettem is.”

(Dabrowski Norbert négy nappal később a klub honlapjának)

“Nincsen semmi gondom Dabrowski Norbival, de én nem akartam együtt dolgozni vele, a klub hozta létre a helyzetet, ami nem volt jó döntés. Ha én kértem volna Norbit magam mellé, akkor enyém lenne az egyszemélyi felelősség. Ám a játékosok tudták, hogy nem én voltam az egyetlen vezérbika.”

(Gerendás György az nemzetisport.hu-nak, miután január végén menesztették az Egertől.)

“Bevallom – a horvát csapattársaimnak nem mertem volna –, hogy az első gondolatom mindig az volt, ő hol van, hol helyezkedik. Ezt most nem csak azért mondom, hogy a szüleim büszkék legyenek ránk, hanem azért, mert a tesóm tényleg a világ egyik legjobb játékosa. Minden helyzetben veszélyes tud lenni. Önző módon azért is kerestem őt mindig a vízben, hogy gólt lőjön a csapat, én meg gólpasszt tudjak adni.”

(Varga Dániel, a Szolnok játékosa a Playboynak testvéréről, Dénesről, aki decemberben az év játékosa lett Magyarországon.)

“Nem lesznek már új nevek, vagyis akik az elmúlt két évben szerepeltek a válogatottba, azokra kívánom építeni az elkövetkezendő két évet is.”

(Benedek Tibor szövetségi kapitány a vizipolo.hu-nak)

“Ezalatt a két év alatt a magyar válogatott újra a legerősebb csapatok közé került, és úgy érzem, hogy ennél még erősebb lesz.”

(Benedek Tibor szövetségi kapitány a vizipolo.hu-nak)

“A magyar vízilabdának az tesz jót, ha olimpiai- és világbajnok pólósainké a főszerep, és nem egy új-zélandi centerről szól a mérkőzés.”

(Faragó Tamás a vizipolo.hu-nak, miután két nappal korábban az OSC centere, Joseph Kayes négy gólt dobott a Szolnoknak a Bajnokok Ligája selejtezőn.)

“Ezt az érmet és a győzelmet a szerb embereknek ajánlom, akik a szörnyű árvíz miatt elvesztették mindenüket. Remélem, hogy ez az cím valamit feledtetett velük.”

(Zsivko Gocics, a Szolnok szerb játékosa a hazafiasság szép példájaként, miután válogatottjával megnyerte a budapesti Európa-bajnokságot.)

“Igazi vízilabdaünnep volt szurkolók ezrei előtt játszani napról-napra, egy felejthetetlen élmény a női pólósoknak. Ez az érem erőt ad a következő évekhez.”

(Merész András női kapitány a vizipolo.hu-nak az Európa-bajnoki bronzérem megszerzése után)

„A szövetségi kapitányi munka bizonyos időszakokban óriási leterheltséggel jár, elnöknek lenni folyamatos készenlétet jelent: előbbi mintha egy benzines Ferrarit vezetnél, utóbbi meg egy dízel kamion, ami állandóan úton van. Most nem olyan nagy a feszültség, de folyamatos a jelenlét.”

(Kemény Dénes, a szövetség elnöke a DigiSport Reggeli Start című műsorában)

“A mai világban ritkaság, és a klubhűség szép példája, hogy a Vasas kispadján is dobog a Fradi-szív.”

(Szilágyi Péter, a Miskolc edzője a vizipolo.hu-nak, miután ötméteresekkel veszített csapata a Komjádi-uszodában, a Vasas otthonában a Ferencváros ellen.)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek