2014 június 21.

Férfi világliga: Szerbia nagy falatnak bizonyult – Ezüstérmes a Benedek-csapat a világligán

A Benedek-csapat a tavalyi évhez hasonlóan az ezüstérmet szerezte meg a világligán. A mai fináléban a szerbek négy góllal voltak jobbak a magyar csapatnál…

2014 vilagliga magyar - kanada

A két csapat legutóbbi a VIII. Volvo Kupán februárban találkozott egymással, akkor 10-9-re kikapott a magyar csapat a szerbektől.

A mérkőzés kezdetén Filipovic köszönt be. A klasszis a blokkok mellett lőtt a kapuba. Nem sokáig váratott magára az egyenlítő találat. Hárainak tettük be, majd ötöst fújtak rá és Varga Dénes ezt belőtte, 1-1. A szerbek a hajrára két góllal elhúztak, előbb Prlainovic majd Mitrovic lőtt egyet. Az utolsó szó azonban a miénk volt, hiszen Madaras értékesített egy fórt, 2-3.

A második negyedet 4-0-ra vesztettük el, a támadásainkba az utolsó passzoknál mindig hiba csúszott, persze ez a szerb masszív védekezésnek is ‘köszönhető’ volt. Először Mitrovics értékesített egy fórt, majd Filipovic duplájával folytatódott az etap, a negyed végén még Mandic szabaddobás góljával 7-2 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A harmadik negyedben kettővel tudta növelni a szerb együttes előnyét. Mitrovics majd Pijetlovics is betalált, míg nálunk Varga Dénes úszott el emberétől. Az utolsó másodpercekben még Mandic ejtett egy gólt, így 10-3-ra mentek a szerbek az utolsó negyed előtt.

A záróakkord a miénk volt, a szerbek ebben az etapban nem találtak a hálóba, de mi igen. Varga Dénes életerős bombája nyitotta meg a nyolc percet, majd Varga Dani lőtt lefordulásból egy gólt. A negyed vége felé ismét Dumi rezgette meg a szerb hálót, így kialakítv a 10-6-os szerb sikert.

Ezzel zsinórban másodszor ezüstérmes a csapat a világligán.

Ami még a mai nap krónikájához tartozik. Brazília egy góllal legyűrte Kínát a hetedik helyért, míg az USA egy gólgazdag mérkőzésen győzött Kanada ellen. A bronzmérkőzés izgalmasra sikeredett. A montenegróiak nem bírtak az ausztrálokkal, olyannyira, hogy csak a mérkőzés utolsó másodperceiben sikerült ötméteresekre menteniük a találkozót, ahol végül Brguljanék 3-1-el zártak, így övék lett a bronzérem.

Férfi világliga szuperdöntőjének fináléja:

Magyarország – Szerbia 6-10 (2-3, 0-4, 1-3, 3-0)
Gólszerzők: Varga Dénes 4, Varga Dániel 1, Madaras 1 illetve Filipovic 3, Mitrovics 3, Mandic 2, Pijetlovic 1, Prlainovic 1

Benedek Tibor, a vlv-nek: Láthatóan ez a szerb csapat ma jobb volt nálunk, ehhez kétség sem fért.  Annyiban tudok örülni csak, hogy így legalább látjuk, hogy még nagyon messze vagyunk a céljainktól.

Mai helyosztók eredményei:

7. helyért:

Kína – Brazília 8-8 (2-1, 1-1, 2-2, 2-4, – ötméteresek után )
Gólszerzők: Zhang 3, Guo 2, Tan 1, Liang 1 illetve Delagado 3, G. Gomes 2, B. Gomes 1, Silva 1, Guimaraes 1

5. helyért:

USA – Kanada 14-11 (3-3, 2-2, 4-1, 5-5)
Gólszerzők: Samuels 4, Mann 3, Bonanni 2, Bowen 2, Rosenthal 1, Daboub 1, McConnell 1 illetve Constantin-Bicari 3, Boyd 3, Robinson 2, Kudaba 1, Taschereau 1, Kappos 1

Bronzmérkőzés:

Montenegró – Ausztrália 12 – 9 (1-2, 3-2, 1-2, 2-1, ötméteresekkel: 3-1)
Gólszerzők: Petrovic 3, Darko Brguljan 3, Drasko Brguljan 2, Janovic 2, Saric 1, Murisic 1 illetve Roach 3, Younger 2, Campbell 2, Gilchrist 1, Miller 1

A 2014. évi világliga szuperdöntőjének végeredménye:

1. Szerbia
2. MAGYARORSZÁG
3. Montenegró
4. Ausztrália
5. USA
6. Kanada
7. Brazília
8. Kína

Fotó: Marcel ter BlasHozzászólás jelenleg nem lehetséges.