2019 március 07.

Férfi világliga – Két újoncot avathatunk

Két újoncot avathat a magyar férfi vízilabda-válogatott a Málta elleni világliga-selejtezőn.

Budapest, 2017. július 25. Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás együttese már csoportelső, így a keddi, idegenbeli találkozó tét nélküli. A szakvezető csütörtökön hirdette ki a keretét, amelybe bekerült Gyárfás Tamás, az Eger balkezese és Várnai Kristóf, a BVSC játékosa is – a szövetség honlapjának tájékoztatása szerint.

A válogatott hétfőn reggel edz a BVSC Uszodában, onnan indul majd a repülőtérre és a keddi meccs után szerdán Bécsen keresztül tér haza.

A magyar válogatott ott lesz az Európa Kupa nyolcas döntőjében, ahonnan a június második felében sorra kerülő belgrádi világliga szuperdöntőre lehet részvételi jogot szerezni. Utóbbi torna győztese elsőként jut kvótához a 2020-as tokiói olimpiára.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Csoma Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Gyárfás Tamás (Eger), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (BVSC)

A csoport állása:
1. Magyarország (már továbbjutott) 14 pont, 2. Oroszország 9, 3. Németország 7, 4. Málta 0

A további program
6. játéknap, március 12.:
Németország-Oroszország
Málta-Magyarország

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek