2014 augusztus 17.

Férfi Világkupa: Montenegró és Horvátország is alaposan megfiatalította keretét az Eb-hez képest

Mind a montenegrói, mind pedig a horvát együttes kicserélődött az Eb csapathoz képest. Ranko Perovic kilenc, míg a plávik mestere hat új játékost visz magával a kontinenstornához képest.

2014 eb 1nap horvat - nemet01
A magyar keret szinte nem is változott az Eb-hez képest – mint ismeretes Benedek Tibor négy helyen változtatott – ellenben a három délszláv válogatott együttes mestere igencsak módosított együttesén.

A szerbekről  már írtunk, Dejan Szavics tizenegy játékost is kicserélt, szinte ugyanígy tett Ranko Perovic is, a montenegrói mester Darko Brguljan, Filip Klikovac és Uros Cuckovic játékára számít az Eb együtteséből, a többiek – Dejan Lazovic, Slaven Kandic, Marko Vukmirovic, Nikola Markovic, Stefan Vidovic, Bogdan Durdic, Dorde Bulatovic, Jovan Saric, Radovan Latinovic, Nikola Murisic  – pedig bizonyíthatnak a szakvezetőnek Almatyban.

A horvátok szövetségi kapitánya is módosított, igaz nem ennyire radikálisan a kontinenstornán szerepelt csapatához képest. Ivica Tucak hat fiatalnak szavazott bizalmat, így heten maradtak a budapesti együttesből.

A kedden kezdődő Világkupán a horvátokkal egy csoportban vagyunk, rajtuk kívül még a házigazda kazahokkal és az ausztrálokkal találkozunk.

A másik csoportba a szerbek, a montenegróiak, a dél-afrikaiak és az amerikaiak kaptak besorolást.

A montenegróiak kerete a Világkupára:

Dejan Lazovic, Slaven Kandic, Marko Vukmirovic, Nikola Markovic, Stefan Vidovic, Darko Brguljan, Bogdan Durdic, Dorde Bulatovic, Jovan Saric, Radovan Latinovic, Nikola Murisic, Filip Klikovac, Uros Cuckovic.

A horvátok kerete a Világkupára:

Marko Bijac, Ivan Marcelic, Ivan Buljubasic, Krisatijan Milakovic, Ivan Milakovic, Marino Divkovic, Marko Macan, Duje Zivkovic, Ante Viskovic, Luka Bukic, Andelo Setka, Ante Vukicevic, Petar Muslim.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.