2014 augusztus 21.

Férfi Világkupa: Kétgólos hátrányból végül döntetlen az auszik ellen – Csoportelső a Benedek-csapat

A magyar válogatott az utolsó csoportmérkőzésén döntetlent ért el Ausztrália ellen a Világkupán. A mieink a találkozón az utolsó negyedben kétgólos hátrányról jöttek vissza a mérkőzésbe. Holnap Dél-Afrika jön a negyeddöntőben.ferfi valogatott002
Az ausztrálokkal utoljára nem is olyan régen, a nyár elején találkoztunk a Világliga csoportmeccsek során, akkor 11-5-re győztünk.

A mai mérkőzésen Varga Dani továbbra sem volt bevethető, – holnap minden bizonnyal már játszani fog – így csapatkapitányunk nélkül kellett megvívni a találkozót.

Az első negyed jól kezdődött, előbb Hosnyánszky majd egy előnyből Madaras volt eredményes. Az ausztrálok is kaptak egy fórt, amit Cotterill fejezett be, ezek után egy ötösből Younger egalizált. Az utolsó másodpercekben kaptunk egy fórt, de Angyal lövését védte a kapus.

A második negyedben kétszer is vezettünk két góllal, előbb Madaras majd Varga Dénes rezgette meg az auszik hálóját, ekkor Younger révén közelebb jöttek az ausztrálok, majd Erdélyi maradt egy pillantra üresen, ezzel 5-3 volt ide. A hajrában két jól megjátszott fórjuk is volt az ausziknak, amit könyörtelenül bevarrtak, így 5-5-el fordulhattunk.

A harmadik negyedben Edwards révén már az ausztráloknál volt az előny, de ezt gyorsan Bátori révén még egalizálni tudtuk. Ezek után azonban Campbell majd Younger is villant, így 8-6-ra vezetett Ausztrália a záróakkord előtt.

Az utolsó negyedben nem kellett sokat várni a magyar találatra, fórban ment körbe a labda, Angyal pedig bepasokolta. Eztán sokáig nem esett gól, pontosabban az utolsó percig, – a feljavult védekezésünknek köszönhetően hátul sem kaptunk gólt – ekkor Madras villant, aki kiegyenlített. Az auszik pedig az utolsó támadásukból sem tudtak gólt lőni, hiszen Decker parádésan védett, így maradt a döntetlen, ami csoportgyőzelmet ért.

Holnap (magyar idő szerint, 12:20-től) – a másik csoport negyedikje – Dél-Afrika jön a legjobb nyolc között.

Férfi Világkupa:

Ausztrália – Magyarország 8 – 8 (2-2, 3-3, 3-1, 0-2)

Gólszerzők: Younger 3, Campbell 2, Cotterill 1, Edwards 1, Roach 1 illetve Madaras 3, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 1, Bátori 1, Angyal 1

Benedek Tibor, közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: – Nagyon rossz játékkal, de sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Azt mondom, hogy egy egyhetes sorozatban ez elfogadható. Ez egy jó csapat, tavaly a Vb-n döntetlent játszottunk velük, ugyanakkor ma voltak olyan hibák, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak sem csapatszinten, sem egyénileg.

Az első találkozón:

Montenegró – Dél-Afrika 12-4Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.