2014 augusztus 19.

Férfi Világkupa: Győzelem a nyitányon

Megnyerte első találkozóját a Benedek-csapat a Világkupán. A magyar válogatott az olimpiai bajnok horvátokat verte négy góllal.2014 vilagkupa ferfi03
A horvátokkal legutóbb az Eb csoportmeccsek során találkoztunk, akkor 7-6-ra győztünk. A Világkupára, hat ember cserélődött ki mai ellenfelünknél, míg nálunk négy helyen változtatott Benedek Tibor a kontinenstornához képest.

Jól kezdődött a mérkőzés, Hárairól szórtak ki egy embert, majd ő is fejezte be az előnyt, ezek után Erdélyi adott egy jó labdát Deckernek, aki révén már 2-0 volt. A plávik Muszlim és Setka találataival egyenlítettek, de a negyed végén Varga Dani egy emberelőnyt használt ki, így 3-2 volt ide.

A második negyedben egy fórt használt ki Zsivkovics, de az egyenlítő találat után kétszer is rezdült a horvát háló, előbb Madaras majd Hosnyánszky révén 5-3 volt ide a nyolc perc felnél. A nagyszünetig még Hárai ragasztott egyet, így már 6-3-ra vezettünk.

A harmadik negyedben a hajráig nem esett gól, ekkor azonban Varga Dumi  pazar találatával már 7-3 volt az állás. Az utolsó percekben Milakovics révén háromra csökkent az előny.

A negyedik negyedben Setka faragta a horvát hátrányt kettőre, egy fórt értékesített, de nem kellett sokat várni a válaszra, Bedő visszaállította a háromgólos előnyt. Az utolsó percben Gór-Nagy végérvényesen eldöntötte a találkozót, és a végeredményt is beállította, így 9-5-re győzött a  Benedek-csapat a Világkupa nyitótalálkozóján.

Világkupa, első játéknap:

Horvátország – Magyarország 5 – 9 (2-3, 1-3, 1-1, 1-2)

Gólszerzők.: Setka 2, Muszlim 1, K. Milakovics 1,  Zsivkovics 1, illetve Hárai 2, Bedő 1, Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, Decker Ádám 1, Hosnyánszky 1, Madaras 1, Gór-Nagy 1.

Benedek Tibor,  közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: Nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, mert elől is és hátul is rendkívül fegyelmezetten játszottunk. Végig jó volt a védekezés, s az, hogy ennyit blokkoltunk, ennyit segítettünk egymásnak, nagyon jó jel. Ez még csak az első meccs volt a világkupán, úgy gondolom, fogunk tudni még jobban játszani.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.