2016 június 30.

Férfi válogatott: Óriási a harc a csapatba kerülésért

Testközelből tapasztalhattuk meg, mennyire nagy csata folyik az olimpiára utazó csapatba kerülésért férfiválogatottunknál. Manhercz Krisztián mindenesetre bizakodó a riói részvételét illetően.

Manhercz-1

Manhercz Krisztián mindent megtesz, hogy ott legyen Rióban

Talán még a megszokttnál is nagyobb a pozícióharc férfiválogatottunknál. Benedek Tibor nem győzi forgatni a csapatot, ezért is lehet az, hogy minél előbb szeretné kihirdetni az olimpiára utazó csapatát.

Manhercz Krisztiánt az előző hétről kérdeztük: Nagyon sok mindenben tudtunk fejlődni, amiket csak ilyen igazán erős csapatok ellen tudunk gyakorolni, mind védekezésben, mind támadásban. Nyilván ez a nyolc mérkőzés, amit játszottunk, nagyon hasznos volt. Nagy a pozícióharc az olimpiai csapatba kerülésért, nyilván ez plusz motivációt jelent. 

Az első meccs a montenegrói tornán nem sikerült, de aztán egyre jobban játszottak a fiúk. Amikor kikaptunk a horvátoktól, akkor nem játszottuk jól. Utána azonban kezdtük felvenni a ritmust. Javult a játékunk is.

Természtesen nem tudtuk megkerülni a kérdést, hogyan látja az utazó keretbe való bekerülését Krisztián. Bízom benne, hogy minél több esélyem van. Igyekeztem minél többet megtenni ebben az egyhetes edzőmérkőzéses sorozatban. Bizakodó vagyok.

Ami a férfiválogatottunk programját illeti. Július 9-én Miskolctapolcán játszanak egy mérkőzést a brazil csapattal, majd következik a BENU-Kupa, ezt követően pedig a szerbekkel kétkapuzik a csapat. Július végén pedig irány Rió.

A magyar férfi válogatott bő olimpiai kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky NorbertHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek