2016 március 30.

Férfi válogatott: Csere a trieszti keretben

Kényszerű cserét eszközölt Benedek Tibor az olimpiai kvalifikációs torna keretében.

Belgrád, 2016. január 21. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzés szünetében 2016. január 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fájó döntés, Kis Gábor itthon marad.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sérülés miatt Kis Gábor nem tud a válogatottal utazni a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára, helyére a kapitány, Bedő Krisztiánt hívta be.

Kis Gábor így kommentálta a nehéz döntést.: „Elkezdett fájni a hátam, amire az előzmények ismeretében ugye különösen figyelni kell – fogalmazott a center – Nem a végzet szele ért el, ahogy kezdet a beszélgetést, hanem a szele csapott meg. Gyorsan kivizsgáltuk, és momentán annyit tudok, hogy a jövőre való tekintettel ki kell hagynom ezt a tornát. Afféle elővigyázatosság ez, éppen azért, hogy a későbbiekben ne legyen baj. Kezelésekre járok majd, stabilizáljuk az állapotomat, hogy ne legyen rosszabb.” – majd így folytatta – „Maradjunk annyiban, hála istennek, hogy most jött elő, és nem nyáron. Akkor ugyanis orosz rulettről beszélhetnénk, ami senkinek sem lenne ideális állapot. Ha csak az olimpián derülne ki, mit bírok, kockázatos lenne. Abszurd, de jókor jött ez a helyzet, tudjuk kezelni, és nagyon remélem, a kvalifikációs torna után majd visszatérhetek a válogatottba. És természetesen a kezelések közben és után is éppúgy számíthat rám klubcsapatom, a Szolnok, ahogy előtte is.” – mondta a waterpolo.hu-nak.

A trieszti keret: 

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada

B csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

A nyitónap, április 3., vasárnap:

13.50 Oroszország-Kanada
15.10 Franciaország-Magyarország
16.30 Szlovákia-Románia
17.50 Spanyolország-Hollandia
19.10 Dél-Afrika-Németország
20.30 Olaszország-KazahsztánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek