2017 július 08.

Férfi Ob I/b: új korszak kezdődött Békéscsabán

Szeptembertől megújul a viharsarki csapat, új vezetőedző érkezett és vele együtt kicsit a koncepció is megújul.

Honved-Bekescsaba2017052003

Szeptembertől Szilágyi Kristóf irányítja a Békéscsabát (Fotó: vizipolo.hu)

Mint ismeretes, a Békéscsaba az utolsó fordulóig harcban volt az első helyért a férfi Ob I/b-ben, ahol végül a negyedik helyen zárt. A klubnál már a következő idényre koncentrálnak.

Kádár József már egy évvel ezelőtt jelezte, hogy végleg nyugdíjba vonul, kerestük utódját. Akit most meg is leltünk dr. Szilágyi Kristóf személyében – így Borsos Pál a klub elnöke, aki be is mutatta az új trénert – Régi ismertség személye, hiszen az OB I B-s időszakában gyakran játszott ellene. Egyébként 32 esztendős, közel száz OB I-es mérkőzés van mögötte, és még több OB I B-s. Jogász végzettségű, de megszerezte a vízilabda szakedzői diplomát, a sportmenedzseri BSC-t és MSC-t. A KSI-ben ismerkedett meg a sportággal, játszott a Vasasban, a Neptun VSC-ben az Ybl Water Polo Clubban, de megfordult légiósként és edzőként Ausztráliában, Portugáliában, Máltán. Sőt, vízilabda játékvezetőként is közel ötszáz magyar és nemzetközi találkozón fújta a sípot – mondta a klub honlapjának.

Az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy a csapat magja megmarad, viszont például Szentesi Máté vagy Zsilák László eligazol Szeles Ákos játéka pedig kérdéses. Dobra Róbert visszatér, még az előbb említett Szentesi helyére az ifi csapat portása Michael Stancu került be az együttesbe.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek