2016 május 20.

Férfi Ob I: szinte az egész csapat kicserélődik Szentesen

Nagy változások vannak a Kurca-parti együttesben. Kilenc játékos távozik a klubtól és a vezetőedző, Lukács Dénes visszatér Egyiptomba, ahol klubedző lesz. 

2016Szentesffi01

Lukács Dénes távozik a kulbtól (Fotó: Szentesi Vízilabda Klub/facebook)

Bő egy hete ért véget a Kurca-partaiknak a bajnokság, amit a 12. helyen zárt az együttes, de már is óriási változásokat jelentett be a vezetőség. Távozik Igor Lazics, Radovan Latinovics és Luka Sekulics valamint Lukács Dénes Dorián és Lukács Ábel Benedek továbbá nem számítanak Hegedűs Bence és Nagy Márton munkájára sem. Vannak érkezők is, György Dávid a Honvédból, Takács János a Miskolcból és Kiss Kristóf az UVSE-ből – írja a delmagyar.hu.

Mint megtudtunk a vezetőedző, Lukács Dénes Egyiptomba tér vissza, erről és a klubváltásról kérdezte oldalunk a trénert.

– Jövő nyárig volt szerződésem a Szentessel, opcióval, de én kezdeményeztem ennek a szerződésnek a felbontását. Végülis közös megegyezéssel válunk el egymástól. Remélem, vita, harag, nézeteltérés nincsen. Azok a tervek, amiket tavaly nyáron megfogalmaztunk, hogy egy új csapatot építünk, fiatal játékosokra alapozva, tulajdonképpen az egész szezonunkat ennek szenteltük – mi voltunk a második legfiatalabb csapat a mezőnyben, ennek tükrében szépek voltak és jók az eredményeink, kivéve a Play-offot – ez megszűnik azzal, hogy kilenc játékos távozik az együttestől.

– Ez volt a fő ok?

L. D.: A szentesi vezetőség jelezte felém, hogy nem tudják garantálni a szerződésemben leírtakat, így az ember három gyermekes családapaként, egy részben biztos és egy biztos között a biztosat választja.

– És mi ez a biztos?

L. D.: Visszamegyek Egyiptomba. Évek óta egy visszakanyarodó történet az életemben. Tavaly nyáron szövetségi kapitányként dolgoztam, akkor elértük az egyiptomi vízilabda legnagyobb sikerét, tizedik helyet szereztük meg a Junior Vb-n. Most klubedzőnek megyek vissza, egy ottani élklubhoz, a nevét még nem szeretném elárulni. A feladatom nemcsak a felnőtt csapat irányítása, hanem az egész klub szakmai munkájának koordinálása lesz.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek