2016 július 26.

Férfi Ob I: Rutin, de főleg a fiatalság – Íme, az UVSE kerete

Az UVSE kerete is teljessé vált a következő szezonra. Ismét a rutin és a fiatalság fogja jellemezni a csapatot, de Németh Zsolt vezetőedző egyre több lehetőséget szeretne adni a jövő generációjának.

201605UVSE01

Reflektorfényben a fiatalok lesznek a csapatnál (Fotó: vizipolo.hu/archív)

Van változás az UVSE csapatában az előző idényhez képest. Elég csak arra gondolni, hogy Szatmári Kristóf a Szolnok együtteséhez szerződött, Tóth Kristóf pedig a Kaposvár miatt hagyta el az együttest, de Vadovics Viktor is klubot váltott, az utánpótlás válogatott – balkezes – Miskolcon folytatja.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Kapuban továbbra is Laboncz József és Varga Viktor áll. Kapás oldalon Dávid Zoltán, Tóth Zoltán és Sélley-Rauscher Domonkos fog játszani. Center poszton Szentesi Ádám mellett Szentesi Dániel kap szerepet, aki idén öregedett ki az ifi csapatból. A jobb oldalon Kovács Róbert, Korényi Balázs és Keresztúri Márton lesz valamint szintén az ifiből kiöregedő balkezesek kaptak helyet. Név szerint Hertzka Olivér és Korbács Gábor. Bekk poszton Márkus Martin és Major Martin mellett a nagyon rutinos Tiba Péter segíti a fiatalok munkáját. Egyesületünk továbbra is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre. Egyre több lehetőséget szeretnénk adni a jövő generációjának. Az idősebb játékosok fokozatos tehermentesítése, a fiatalok folyamatos beépítése a legfontosabb feladat. Ezt a munkát segíti a csapat “ideális” korosztályát képviselő 5-6 pólósunk, akikre ebben az évben is komoly feladat és terhelés vár. – zárta gondolatait a tréner.

A férfi Ob I-es bajnokság szeptember végén kezdődik, de már augusztus elején megkezdik a csapatok a felkészülést, sőt a Miskolc már elkezdte a munkát.

Az UVSE 2016/2017-es kerete:

Kapusok: Laboncz József, Varga Viktor

Mezőnyjátékosok: Dávid Zoltán, Hertzka Olivér, Keresztúri Márton, Korbács Gábor, Korényi Balázs, Kovács Róbert, Major Martin, Márkus Martin, Sélley-Rauscher Domonkos, Szentesi Ádám, Szentesi Dániel, Tiba Péter, Tóth Zoltán.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek