2014 október 31.

Férfi Ob I: remek hajrával győzött az Eger az OSC otthonában

Pikáns mérkőzésen találkozott egymással a bajnokság 5. fordulójában az OSC és az Eger. Az újbudaiak otthonában lejátszott találkozón az Eger végül remek hajrájával elvette az OSC veretlenségét. A vége 8-5.

P1230159

A hazai gárda sorra játssza rangos meccseit, ami segítheti őket a csapat minél előbbi összeérésében. Az OSC egészen pontosan 15 mérkőzéses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett el az Eger elleni rangadóhoz. Vincze Balázs tanítványai szerdán Bajnokok Ligája-párharcban ikszeltek a Szolnokkal, előtte csoportgyőztesként végeztek ugyanennek a sorozatnak a csoportküzdelmei során, a bajnokságban 4 forduló után hibátlanok voltak, csak a rosszabb gólkülönbséggel szorulva a Szolnok mögé. Kiváló előjelekkel várhatták tehát a bajnok elleni rangadót.

Amelynek érdekes színt adott, hogy a szezon előtt többen is éppen az Egerből vándoroltak át az OSC-hez. A vendégeknél azt vallották, hogy ők ettől még ugyanúgy teszik a dolgukat, izguljanak azok a játékosok, akiknek már az OSC színeiben kell bizonyítaniuk. Egerből mindenesetre a nagy érdeklődésre tekintettel különbusz szállította Budapestre a szurkolókat, akik valóban mindent megtettek kedvenceik sikeréért – remek hangulatot varázsolva az uszodába. Az Egerben az UVSE ellen kiállított Erdélyi Balázs eltiltása letelt, Biros Péter és Hárai Balázs viszont még nem lehetett társaival a vízben.

IMG_7603

A mérkőzésre ismét megtelt a Nyéki Imre-uszoda, felfokozott hangulat várta a csapatokat. A kezdés előtt találkoztunk az olimpiai bajnok Faragó Tamással, aki igazi ikonnal számít a hazai vízilabdázásban. Faragó ezúttal sem kertelt: “Azt várom, hogy történjen valami. Hogy a játékosok élesre legyenek kihegyezve – nyilatkozta a vízipóló.hu-nak. – A magyar vízilabdának az tesz jót, ha olimpiai- és világbajnok pólósainké a főszerep, és nem egy új-zélandi centerről szól a mérkőzés.”

IMG_7904

Drasko Brguljan tekintete beszédes: kikapott az OSC (Fotó: vizipolo.hu/Timár Petra)

Az OSC hozta el a labdát a kezdés után, az első lövés éppen az említett új-zélandi centeré volt, de Kayes próbálkozását hárította az egriek kapusa, Mitrovic. Aztán Hosnyánszki pókhálózta ki a kapu bal sarkát, vendégvezetéssel kezdődött a rangadó. Ezzel aztán abba is hagyták a gólgyártást a csapatok hosszú időre. A második negyedben Bisztritsányi védett egy nagyot, majd több, mint kilenc percnyi játék után szerzett gólt az OSC: Kayes hatalmas bombájába Mitrovic csak beleérni tudott (1-1). Egri labdaeladás után OSC-tűzijáték, de előbb kapufa, majd Juhász lövését a kapus hárította. A másik oldalon újra Bisztritsányi mutatta meg, remek formában van, majd három perccel a sípszó előtt Gór-Nagy lövésével fordítottak a hazaiak. Kovács közeli ejtésével már 3-1 volt a hazaiaknak, gyorsan időt is kért Dabrowski Norbert, a vendégek edzője. Újabb labdaeladás a vendégek részéről – 3-0-ra húzta a második felvonást a hazai csapat.

Most már a bajnoknak kellett következnie, és lőn: Szívós Márton nagy gólt vágott, majd percekig támadtak a vendégek, de csak kapufákig jutottak. Végül újra Szívós villantott, ő vágta a kapus feje fölé a játékszert, szűk négy perccel a negyed vége előtt megvolt az egyenlítés. Kayes közeli találatára Erdélyi felelt Hosnyánszki passzából, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Újabb egri kapufa, majd egy fórból leadott lövést hárított a végén nagy bravúrral Bisztritsányi. Innét várhatták az utolsó 8 percet.

A nagy küzdelmet, ám kevés gólt hozó találkozó zárónegyedében erőre kaptak az egri szurkolók: előbb jobbról Vapenski talált be, majd Cuk egy lazán eleresztett lövéssel vette be a hazai kaput. Kapufáról perdült be, de ez nem változtatott a lényegen: már csak négy perc volt hátra, és kezdett elhúzni az Eger. Szívós újra betalált – már három közte! Bátori góljára Cuk felelt, az OSC otthonában tudott győzni az Eger, és felzárkózott vetélytársaihoz.

E.On férfi vízilabda ob I., 5. forduló

A-Híd OSC Újbuda – ZF Eger 5-8 (0-1, 3-0 1-3, 1-4)

Budapest, Nyéki Imre-uszoda, 1000 néző

Vezette: Fodor Rajmund, Marjay Zsolt

A-Híd OSC: Bisztritsányi – Decker, Bátori 1, Kayes 2, Juhász, Kovács G. 1, Hegedűs, Graham, Salamon, Szentesi, Bundusch, Brguljan, Gór-Nagy 1.

Vezetőedző: Vincze Balázs

ZF Eger: Mitrovics – Angyal, Zalánki, Cuckovic, Hosnyányszki 1, Lőrincz, Cuk 2, Szívós 3, Erdélyi 1, Vapenski 1, Bodó, Bedő, Hornyák.

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól emberelőnyből: 1/7 ill. 1/9
Gól ötméteresből:
– ill. –

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek