2015 április 11.

Férfi Ob I.: Idegölő meccs után előnyben a KSI

Ahogy a két csapat alapszakaszbeli meccsén, most sem bírt egymással a KSI és az UVSE. A mérkőzés rendes játékidejében döntetlen született, de a rájátszás szabályi szerint el kellett dönteni a találkozót. Az ötmétereseket a sportiskolások lőtték jobban, így értékes győzelmet arattak.

2014-2015 KSI - Szentes03

Tegnap megkezdődött a rájátszás. Az elődöntőbe jutásért a Népligetben a Fradi egy góllal győzött a Szeged ellen, így 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban. Ma pedig délelőtt folytatódtak a küzdelmek. Az alapszakasz 12. helyén végző KSI fogadta az újonc UVSE együttesét a 11-14. helyért folyó csatározásban. Igen kiélezett mérkőzésre volt kilátás, hiszen ősszel a  sportiskolások nyertek, februárban pedig 10-10-es döntetlen született. A KSI kicsivel nehezebb helyzetben volt a mérkőzés előtt, hiszen mint megírtuk elvesztette első számú centerét.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, Tóth majd Kovács révén 2-0-ra elhúztak, innen jött vissza a KSI az első negyedben egyre. Marnitz révén 3-4 volt az állás az első negyedet követően. A nagyszünetig ledolgozta hátrányát a hazai csapat. A hajráig nem esett gól, majd Zerinváry és Miklós jóvoltából átvette a vezetést, 5-4-re.

A fordulás után az UVSE megfordította a meccset egy perc alatt, Tóth Zoltán majd Tóth Kristóf volt eredményes előnyből. A záróakkord előtt azonban fordult egyet a meccs forgatókönyve, előbb Balla egyenlített majd Kalanovics révén visszavette a vezetést a hazai együttes, sőt Marnitz góljával már kettővel mentek a sportiskolások. Az utolsó negyedben 9-7-nél elkezdte az UVSE a felzárkózást, előbb Zentai talált be, majd Szatmári egyenlített szűk két perccel a vége előtt. A hátralévő időben mindkét csapatnak lett volna esélye megszereznie rendes játékidőben a győztes gólt, ehhez a vendégek álltak közelebb, akik betaláltak, de közben már fújtak a játékvezetők, így jöhettek az ötméteresek.

A büntetőknél egészen a harmadik párosig nem hibáztak a csapatok, ekkor Korényi labdáját védte Kardos, de a másik oldalon Hangody Zoltán durrantotta a kapufára, így mehetett tovább minden. 13-13-nál Tiba a lécet találta el, a hazaiknál pedig Marnitz nem hibázott. A KSI így megnyerte a találkozót, és 1-0-ra vezet az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Folytatás április 22-én. Ha a következő mérkőzésen nyer a KSI, biztosan bentmarad az első osztályban, még ha kikap jön a harmadik, minden eldöntő meccs.

Férfi Ob I., rájátszás (11-14. helyért):

KSI SE – UVSE H-Hotels 9 – 9 (3-4, 0-2, 3-2, 1-3) ötméteresek után: 14-13

vezette: Vogel Gábor, Petik András

KSI: Kardos – Miklós 2, Kovács 1, Baj, Kalanovics 3, Szabó, Marnitz 4 csere: Szöllősi 1, Balla 1, Hangody Gy., Bicskei 1, Hangody L., Zerinváry 1 – Valter

UVSE: Laboncz – Korényi 1, Dávid 1, Kovács 3, Tóth Z. 2, Márkus, Tóth K., csere: Macsi, Vadovics, Szatmári 2, Zentai 1, Sélley, Tiba 1 – Áts

Gól/Emberelőnyből: 2/13 illetve 5/17
Kiállítás cserével: Balla Viktor Dr. illetve Zentai Tamás
Kipontozódott: Balla Viktor Dr., Kovács Gergő, Szabó Balázs illetve –

További, mai mérkőzések:

E.On férfi vízilabda Ob I., rájátszás, 1. mérkőzések

Az elődöntőbe jutásért

Április 10, péntek:

Ferencváros – Tiszavirág Szeged Diapolo 10-9 (2-2, 3-2, 2-2, 3-3)

Április 11, szombat:

19.00 ZF Eger – Racionet Honvéd (Eger)

A 7.-10. helyért

Április 11, szombat:

17.00 BVSC-Wáberer – Kaposvári VK (Szőnyi út)

19.45: VasasPlaket – Debrecen (Komjádi uszoda)

A 11.-14. helyért

Április 11, szombat:

18.00 Valdor Szentes – PVSK Mecsek Füszért (Szentes)

A párharcok két győzelemig tartanak. A 2. mérkőzések április 22-én lesznek, a 3. mérkőzések április 25-én. A győztesek és vesztesek párharcait április 29.-én, május 6.-án és május 9.-én rendezik.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek