2015 október 07.

Férfi Ob I: Meglepetés – A Honvéd begyűjtötte a Fradi skalpját

Nem kis meglepetésre a Honvéd idegenben tudott győzni a foghíjas Fradi ellen. A mérkőzés nem múlt el izgalmak és Gerendás-kiállítás nélkül.

fradi-Honved2015100702

A Fradi még veretlenül várta a Honvéd elleni meccset, a Honvéd egy győzelemmel és egy vereséggel állt a B-csoport tabellájának ötödik helyén.

Kórház a város szélén – ez is lehetett volna a Fradi mottója a mérkőzés előtt. Pohl Zoltán, Kolozsi Marcell, Vogel Soma, Katonás Gergő, sőt az ausztrál Joel Swift sem állt Varga Zsolt rendelkezésére. A másik oldalon Fazekas Tibor hiányzott, itt még egy érdekesség volt, Kardos helyett György kezdett a kapuban. Ezt az OSC elleni jó teljesítményével érdemelte ki.

A mérkőzés első negyedében Marko Csuk kezdte meg a gólgyártást, de a Fradi eddig jutott, még a túloldalon Kalanovics egyenlített, 1-1. A  második nyolc percben elpuskázott lehetőségek sorozata következett. Bár egy-egy gólt mindkét együttes lőtt a hajráig, de ennyi. “Ezt nem hiszem el” – hangzott Vad Lajostól többször is. Az utolsó percekben egy büntetőből már a Honvédnál volt az előny, 2-3. Ezek után a vendégek időt kértek és meg is kapták a lehetőséget, hiszen Nyékit szórták ki, de a labda dadogott a kezeken, végül Illés Sanyi lőtte Gárdonyiba a labdát, így 2-3 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

fradi-Honved2015100701

A fordulás után már kétgólos is volt a vendégek előnye, ezek után hátára vette Avramovics és Csuk a Fradit, és a negyed közepére 5-5 állt az eredményjelzőn. Sőt a zöld-fehérek új szerzeménye elemében volt, hiszen egy elnézős góllal már vezetéshez juttatta a Fradit. Varga Zsolt ekkor elismerően bólintott, majd kihívta a vízből, hogy pihenőt adjon neki. A hazaiak vezetése nem tartott sokáig, hiszen pár másodperc múlva Kalanovics egalizált. A záróakkord előtt 6-6 állt az eredményjelzőn. Az utolsó negyedből egy perc telt el, mikor a Honvéd szabaddobáshoz jutott, amit Gerendás szerint nem végeztek el időben és nem is indult el az óra,ekkor kiakadt, elrúgta a labdát majd kiállították. Ezek után Simon révén már a Honvédnál volt az előny 7-6, majd sorra hagyta ki a Fradi helyzeteit. Két perccel a vége előtt Kalanovics fűzte át magát és már kétgólos volt a vendég csapat előnye, 8-6. A folytatásban György parádézott a kapuban és csak 24 másodperccel a vége előtt tudott egy gólra feljönni a Fradi. Az utolsó támadásban pedig okosan tartotta a vendég együttes a labdát. Meglepetésre győzött a Honvéd.

Férfi Ob I., 3. forduló:

FTC-PQS Waterpolo – Racionet Honvéd 7-8 (1-1, 1-2, 4-3, 1-2)
Gólszerzők: Csuk 5, Marnitz 1, Avramovics 1 ill. Simon R. 2, Kalanovics 2, Fejős 2, Kovács 1, Borós 1

Varga Zsolt (A Ferencváros vezetőedzője): “Az első pillanattól kezdve azt láttam, hogy nagyon enerváltan, nagyon fáradtan játszunk. Mostanra látom azt, hogy a múlt héten lejátszott hat mérkőzés rendesen kivett a csapatból, ráadásul négy sérültünk is van. Ettől függetlenül azt érzem, hogy ezt a mérkőzést akár hozhattuk is volna. Össze kell szedjük magunkat, hiszen szombaton már megint egy fontos mérkőzés következik a Vasas ellen. Jövő héten pedig utazunk Nápolyba. Jelenleg küzdünk a mentális és a fizikai fáradtsággal, mert folyamatosan 9-10 ember játssza végig a meccseket, így azért nehéz. Néha jókor jön egy pofon, ez is rámutatott arra, hogy egy pillanatig sem szabad kiengedni a lendületből.”

Tóth Márton (A Ferencváros játékosa): “Egy hét alatt játszottunk hét mérkőzést, ami nagyon sokat kivett belőlünk. Még én sem estem át a holtponton, így nem tudtam maximálisan hozzájárulni a csapat jó teljesítményéhez. Sajnálom, mert ez egy nagy lehetőség volt a csapat előtt. Arra a jövőben mindenképpen tudunk építeni, hogy a védekezésünk stabil. Nagyon jó lenne, ha már a teljes csapattal együtt tudnánk készülni, de amíg ennyi sérültünk van és ilyen sorozatterhelésnek vagyunk kitéve, addig ezek a rossz teljesítmények be fognak csúszni. Azt kell kiküszöbölni, hogy ezek ne legyenek sűrűn. Oda kell tennünk magunkat a Vasas ellen, megpróbáljuk kiharcolni a győzelmet, még így csonka kerettel is.”

Vad Lajos (A Honvéd trénere): “Öt új játékos érkezett az együttesbe, ők fokozatosan épülnek be. Nem bízzuk el magunkat, de bravúrgyőzelem volt. Egy nagyon nagy siker. Meccs előtt gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, de ez a három pont akkor ér valamit, ha a Pécs ellen is begyűjtjük a három pontot.”

További eredmények:

A csoport:

Szolnoki-Dózsa Közgép – Kaposvár 16 – 1 (2-0, 4-0, 3-1, 7-0)

ZF-Eger – Szeged-Diapolo 15–7 (2–0, 2–1, 6–2, 5–4)

Valdor Szentes – EBP Tatabánya 11 – 9 (2-1, 4-3, 2-4, 3-1)

Miskolc VLC – BVSC-Zugló 11-9 (2-2, 5-3, 2-3, 2-1)
Gólszerzők: Hornyák 3, Njegovan 2, Milicsics 2, Petkovics 2, Jakab 1, Takács 1 ill. Létay 4, Török 2, Kovács 1, Pásztor 1, Nagy 1

B csoport:

október 3.:

KSI SE-Debrecen VSE 4 – 12 (1-4, 0-3, 1-3, 2-2)

A-Híd OSC Újbuda – VasasPlaket 16-7 (5-0, 5-1, 2-4, 4-2)

október 22.:

PVSK – UVSE H.-Hotels

Az A-csoport állása:

1. ZF-Eger 12 pont
2. MVLC 6 pont
3. Szolnoki Dózsa-Közgép 6 pont
4. BVSC-Zugló 4 pont
5. Szeged Diapolo 3 pont
6. Valdor Szentes 3 pont
7. Kaposvár 1 pont
8. EPB Tatabánya 0 pont

A B-csoport állása:

1. A-HÍD OSC Újbuda 9 pont
2. FTC-PQS Waterpolo 6 pont
3. VasasPlaket 6 pont
4. Debrecen 6 pont
5. Honvéd 6 pont
6. UVSE H- Hotels 0 pont
7. PVSK-Mecsek Füszért 0 pont
8. KSI SE 0 pont

Sz. B., N. V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek