2015 április 22.

Férfi Ob I: Kiizzadta az Eger a győzelmet a Honvéd ellen

A Honvéd derekasan helyt állt az Eger elleni mérkőzésen. A Kőér utcaiaknak az utolsó másodpercekben is megvolt az egyenlítési lehetősége, végül egy góllal győzött a címvédő, így pedig kiegyenlítette az egyik fél két győzelméig tartó párharcot. 2014-2015 Honved - Vasas04

A Kőér utcai uszodában találkozott egymással a Honvéd és az Eger. A tét a négy közé jutás. Az első meccsen, tegyük hozzá, hogy jókora meglepetésre, a Honvéd idegenben tudott győzni a regnáló bajnokcsapat otthonában, 9-7-re. Előtte az Eger a Bajnokok Ligájában szerepelt, a fővárosi együttes pihenhetett, kérdés volt, hogy ezúttal is megismétlődik-e a kisebbfajta csoda. Az első mérkőzésen 4 perces kiállítást kapó Hárai Balázs kétmeccses eltiltását tölti, így ő nem lehetett ott az övéi között.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a héten elhunyt Ambrus Tamásra és Konrád Ferencre emlékeztek. Aztán rögvest meg is állt az élet ismét: az időmérő szerkezettel akadtak gondok. Emlékezhetünk, ebben a bajnokságban ez a helyzet a hazaiaknak ismerős, Kaposvárott hasonló körülmények voltak, akkor később sem sikerült megjavítani, és a három pontot némi huzavona után a Honvéd kapta.

Lévai mutatta be az első védést, ő az első meccsen is nagyokat védett. Azért az Eger szerzett vezetést, az első találat Bedő nevéhez fűződött, az egriek egyetlen centere szépen mozdult be. Aztán Biros lőhetett előnyből, de a kapufa kisegítette a hazaiakat, és utána a labda csak nem perdült be a hálóba. Fülöp Bence szép góllal egyenlített (1-1). A válogatott kerettag lévai megint nagyokat védett, így az első negyed döntetlennel zárult.

Lévai folytatta parádéját (az első negyedben 86 százalékkal védett), de Erdélyi a rövid, felső sarokba tartó labdáját már nem háríthatta. A negyed felénél Fülöp maradt ziccerben és nem is hibázott, Mitrovics, a vendégek kapusa tehetetlen volt (2-2). Csucskovics is kihasználta, hogy egyedül hagyták a kapu előtt (2-3). Emberelőnyt kapott a Honvéd – középen Kiss Gergő legszebb napjait idéző bombát eresztett el (3-3). A másik oldalon Vapenszki ért el gólt, majd egy időkérés után Erdélyi remek labdát kapott középen, és a hálóba vágta. A félidőben így 3-5 volt az állás, vezettek a vendégek.

A fordulás után mindkét csapat előtt adódtak emberelőnyös helyzetek, azonban nem tudtott élni velük egyik együttes sem. Most Mitrovics parádézott a kapuban, a hajrában Biros kínálta meg Lévait, de a kapfáról jött le a labda. Koji egy újabb előnyt szállított a Honvédnak, de a beadás pontatlan volt Simizunak, sőt apott még egy fórt a hazai gárda, de Koji a blokkba durrantotta. Az utolsó negyed előtt, így 3-5 állt az eredményjelzőn.

A negyedik nyolc percben is a küzdés dominált. Már túl voltunk a tízperces gólnélküli perióduson is, mikor cserés kiállítás miatt állt a játék. Milos Csuknak  ért véget a meccs öt perccel a vége előtt. Majd négy perc volt hátra a Honvéd került előnybe, ekkor Vad Lajos időt kért. A fórt szépen játszották meg és Steinmetz Barna varrta be, 4-5. A továbbiakban volt még mind a két együttesnek lehetősége. Az utolsó másodpercekben Kiss Gergely kezéről varázsolták le a labdát. A vége 4-5-ös egri győzelem lett.  A harmadik mindent eldöntő mérkőzésre Egerben kerül majd sor.

Ami a további meccseket illeti. A Fradi már tegnap biztosította helyét az elődöntőbe. Az UVSE egyenlített a KSI ellen, így lesz harmadik meccs a 11-14. helyért folyó küzdelem egyik ágán. Nem úgy a másikon, hiszen ma bebiztosította a Szentes a bentmaradását az OB I-ben, így a Pécs küzdhet az osztályzó helyért. A Vasas a hetedik pozícióért mehet, miután Debrecenben is győzött a cívisvárosiak ellen. A nap utolsó meccsén a Kaposvár jól hajrázott a BVSC ellen. A mérkőzés utolsó negyedében 5-2-es etapot produkálva mentette döntetlenre a mérkőzést. Az ötmétereseket ismét Szécsiék bírták jobban, így Vasas – Kaposvár meccs lesz a hetedik helyért. A kilecedik pozícióért a BVSC és a Debrecen csap majd össze.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, rájátszás

A 4 közé jutásért

RacioNet Honvéd – ZF Eger 4- 5  (1-1, 2-4, 0-0, 1-0 )

Kőér utca, 500 néző

Vezette: Horváth, dr. Molnár

Honvéd: Lévai – Fazekas, Szőke, dr. Kiss G. 1, Illés, Fülöp 2, Simon A. Csere: Simon R., Takej, Simizu, dr. Steinmetz B. 1

Vezetőedző: Vad Lajos

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics, Vapenszki 1, Hosnyánszky, Bedő 1, Szivós, Biros. Csere: Zalánki, Erdélyi 2, Lőrincz, M. Csuk

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

 Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: Nem maradt benne hiányérzet. Borzasztó büszke vagyok a csapatra. Egy ilyen meccset tudtuk játszani egy BL csapattal. Le a kalappal a srácok előtt. A rutintalanság a kilók hiánya. Itt kiütközött az, hogy egy 120 kilós palival egy 85 kilós állt szemben.

Dabroeski Norbert, az Eger vezetőedzője: Tudta, hogy nem lesz sétagalopp. Arra nem számítottam, hogy két negyeden keresztül nem lövünk gólt. Meg voltunk bénulva kicsit és ezért nem jöttek a gólok.

Az 1. mérkőzésen:

ZF-Eger – Racionet Honvéd 7 – 9 (4-1, 2-2, 0-5, 1-1)

A párharc állása: 1 -1

További eredmények:

Az elődöntőért:

Tiszavirág Szeged Diapolo – Ferencváros 8-10 (1-3, 0-2, 3-2, 4-3) ( a Ferencváros jutott tovább)

7-10. helyért:

2015. április 22.:

Debrecen VSE – VasasPlaket 10 -12 (4-3, 0-2, 3-5, 3-2)  (a párharcot 2-0-ra a Vasas nyerte)

Kaposvár VK – BVSC Wáberer 9 – 9 ötméteresekkel: 13-12 ( a Kaposvár 2-0-ra nyerte a párharcot)

11-14. helyért:

2015. április 21.:

UVSE H.-Hotels – KSI SE 11 – 9 (3-2, 4-4, 2-1, 2-2) (az állás 1-1)

2015. április 22.:

19:00 PVSK- Mecsek Füszért – Valdor-Szentes 8 – 11 (3-4, 3-2, 1-3, 1-2)     (A párharcot a Szentes nyerte 2-0-ra)

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek