2014 október 11.

Férfi Ob I: Győzött a Fradi Gerendással, meglepetésre kikapott a Szeged Kaposváron

A férfi Ob I., második fordulója két délutáni mérkőzéssel startolt. A Fradi hazai pályán gyűjtötte be a három pontot, ahol már Gerendás György is ott ült a kispadon. A másik találkozón némi meglepetésre Fekete Szilveszter együttese otthon tréfálta meg a Szegedet.

2014-2015 Fradi - Debrecen01

Két találkozó már véget is ért a férfi OB I második köréből. Az esélyesebb Fradi legyőzte a Debrecent, bár a mérkőzés közel sem volt sima. Az első negyedben, már 3-0-ra is vezetett a zöld-fehér gárda, Jansik, Csapó és Kolozsi révén, a vendégeknek pedig egy szépségtapaszra futotta Halek Márton módosította az eredményt 3-1-re. A második nyolc percben már 5-1 is volt, innen kapaszkodott vissza Varga Tamás együttese, elsősorban Halek révén 5-3-ra majd a félidőben már csak egy volt a két együttes között, hiszen Tóth Péter az utolsó másodpercekben hozta közelebb a vendégeket.

A harmadik negyedben a Fradinak sikerült többször is két gólra elhúznia, sőt a hajrában már három is volt közte, azonban ekkor ismét jött Tóth és 8-6-al mehettek a csapatok pihenni az utolsó negyed előtt. A záróakkorban Kincses zörgette meg a hálót, majd jöttek a válaszok Csapó és Jansik révén már 10-7 volt az eremdény, sőt Ernyey is betalált ezzel pedig eldőlt a találkozó. A végén még Hoppál és Macsi találatával kialakult a 11-9-es végeredmény. A Fradi így begyűjtötte második győzelmét, míg a Debrecen az első vereségét könyvelhette el a szezonban.

A másik találkozón a Kaposvár megszerezte első győzelmét az idényében. Az első fordulóban még túl nagy falatnak bizonyult a címvédő Eger, ám a másodikban a Szeged már nem. A mérkőzésen a második negyedig minden a Tisza-partiak akarata szerint alakult, vezettek is 6-3-ra, de a félidőben csak egy volt közte. A fordulás után, a harmadik negyedben kiegyenlített a somogyi együttes, míg a negyedikben megnyerte a mérkőzést…

A Férfi Ob I., második fordulójának eredményei:

FTC – Debrecen VSE 11 – 9 (3-1, 3-4, 2-1, 3-3)
Gólszerzők: Kolozsi Marcell 2, Csapó Miklós 2, Jansik Szilárd 2, Swift Joel 2, Marnitz Gergő 1, Regős Áron 1, Ernyey Márk 1 illetve Halek Márton 3, Tóth Péter 2, Macsi Patrik 1, Hoppál Gergely 1, Kincses Attila 1, Kállay Márk 1

Varga I Zsolt, a Fradi edzője: – Örülök a győzelemnek, elégedett vagyok a csapattal, bár voltak hibák, amiket ki kell javítanunk. Gratulálok a Debrecennek is.

Varga Tamás, a Debrecen trénere: Döntő helyezetekben hibáztunk, ennek ellenére úgy gondolom egy pontra jók lehettünk volna.

Kaposvár VK – Tiszavirág Szeged Diapolo 13 – 12 (3-5, 4-3, 2-1, 4-3)
Vindisch Ferenc 3, Berta József 3, Gros Ronen 2, Mihailo Parezanovic 2, Sántavy Máté 1, Ágner Zoltán 1, Oliver Vikalo 1 illetve Varga Zsolt 4, Manhercz Krisztián 3, Kiss Csaba 2, Manhercz Ádám 2, Seman Lukas 1

További mérkőzések a második fordulóból:

18:00 RacioNet Honvéd – Valdor Szentes  (Kőér Utca)

18:30 BVSC-Wáberer – A-Híd-OSC Újbuda (Laky Károly U) (Digi sport 1)

18:30 Szolnoki Dózsa-Közgép – VasasPlaket (Szolnok)

19:00 PVSK Mecsek Füszért- KSI SE (Pécs-Abay)

19:00 UVSE H. Hotels – ZF-Eger (Hajós fedett)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.