2015 március 11.

Férfi Ob I: fordulatos meccsen UVSE-siker a Pécs ellen

Nagy meccset vívott egymással a férfibajnokság 22. fordulójának nyitómérkőzésén az UVSE és a Pécs. A Hajós Alfréd-uszodában végül az utolsó pillanatig éles meccsen 8-7-re nyertek  a hazaiak.DSCN0835

Előzetesen mindenki nagy meccset jósolt a szerda délelőtti UVSE-Hunguest Hotels – PVSK összecsapásra. A két csapatot egyetlen pont választotta el a táblázat 12.-13. helyén, az alapszakasz a vége felé közeledik, minden pontnak nagy jelentősége van. Elérhető távolságban a 10. hely, amely már biztos bentmaradást ér az alapszakasz végeztével. Ráadásul az UVSE egy meccsel kevesebbet játszott, mint a mezőny nagy része, van tehát esélye az előrelépésre.

A találkozóra kifejezetten nézőcsalogató időpontban, szerda délelőtt 11.30-kor került sor. Ennek is megvolt az oka: a Hajós Alfréd-uszodát estére az UVSE női együttese foglalta el, merthogy Euroliga-negyeddöntőn találkozik az olasz Padovával. A visszavágóra érkezett olasz lányok egyébként megtekintették a férfiak meccsét, velük együtt körülbelül százan lehettünk a nézőtéren. Az Euroliga-találkozóra pedig egy szép új eredményjelzővel bővült a Hajós.

DSCN0819

A pécsiektől Kósik Soma és Francsics bekerült Vincze Balázs universiadéra készülő keretébe. Talán ez dobta fel a vendégeket, mindenesetre jobban kezdtek: Tóth Zoltán vezető gólja után 3-1-re fordítottak, majd 4-2-re is vezettek. A csapatok sok helyzetet kihagytak, nem egy esetben a kapufát találták el. Félidőben 4-3-ra vezetett a Pécs, majd Tóth egyenlített. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, Kovács góljára a szlovák válogatott Polovic válaszolt (5-5). Francsics találatára csodaszép góllal felelt a hazai csapat. Dávid labdáját Kovács a kapu előtt villámgyors mozdulattal tolta a hálóba (6-6).

Forrtak az indulatok a végéhez közeledve (Lukács edző sárgát is kapott). Tóth büntetőből az UVSE-t juttatta előnyhöz. Újra Polovic következett, majd Tóth Kristóf szerencsés mozdulata ért gólt. Ekkor több támadásban is eldönthette volna a meccset a hazai együttes, de kimaradtak a próbálkozások. Emberelőnyből egyik csapat sem jeleskedett. A végén pár másodperce maradt az egyenlítésre a Pécsnek, de elfogyott az erő, a kapufa hárított, maradt a 8-7, nyert az UVSE.

Németh Zsolt: Nagyon harcos, brusztos meccs volt, ennyire rosszul még nem játszottunk a szezonban, de ilyen rossz játékkal óriási fegyvertény, hogy tudtunk nyerni. Gratulálok a fiúknak.

Lukács Gergely: Igazi vízilabdameccs volt, nagy kér a kihagyott sok helyzetért, a kapusuk remekül védett. Nagyon sajnálom az elhullajtott pontot, pontokat.

E.On férfi vízilabda Ob I., 22. forduló

UVSE-Hunguest Hotels – PVSK Mecsek Füszért 8-7 (1-2, 2-2, 3-2, 2-1)

Hajós Alfréd-uszoda, 100 néző

Vezette: Marjay, dr. Marosvári

UVSE-Hunguest: Laboncz – Macsi, Hertzka, Korényi, Dávid, Sélley 1, Kovács 2, Zentai, Keresztúri, Tóth Z. 3, Márkus, Tiba 1, Tóth K. 1

Vezetőedző: Németh Zsolt

PVSK-Mecsek Füszért: Barát – Horváth, Polovic 3, Cabrilo, Opacak, Csacsovszky, Francsics 2, Lajkó, Práczky, Müller 2, Krizsán, Csaba, De Blasio

Vezetőedző: Lukács Gergely

Gól/emberelőny: 1/10 ill. 1/8

Kipontozódott: Korényi, Dávid ill Horváth

 

Gy. Zs.

 



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek