2015 április 25.

Férfi Ob I: esélytelen Honvéd, az Eger az elődöntőben

A férfibajnokság rájátszásában harmadszor találkozott egymással az Eger és a Honvéd. Az Eger ezúttal már nem adott esélyt a fővárosiaknak, biztosan győzött, és az elődöntőbe jutott, ahol az OSC-vel találkozik.Eger01 2014-2015

Most már muszáj dönteni – ez volt a mottója a szombat délutáni Eger – Honvéd mérkőzésnek. A tét a bajnoki elődöntőbe jutás volt, a két győzelemig tartó párharcban eddig mindkét gárda idegenben tudott nyerni. Az első meccsen Egerben nyert a Honvéd – óriási meglepetésre. Azon a derbin Hárai Balázs négyperces kiállítást kapott, ez is kellett ahhoz, a fővárosiak akkor nagyot fordítsanak.

Ezúttal az Eger nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Amíg a vendégek csak kapufákig jutottak, addig a bajnoki címvédő 3-0-ra elhúzott. Hosnyánszky kezdte, aztán Bedő szépen fordult be centerből, végül az első emberelőnyt Vapenszki használta ki. Simon Adrián gyönyörű gólt lő Erdélyiről, majd Angyal úszott meg, és máris 4-1-re vezetett a hazai csapat. Vad Lajos, a Honvéd mestere bizony hamar kikérte az idejét, nem úgy alakultak az események, ahogy szerette volna. Sárgát is kapott, mivel hangot adott elégedetlenségének.

A második negyedben Biros majd újra Hosnyászky szerzett gólt, közben Mitrovics is remekelt, bajban volt a Honvéd, tanácstalan volt a kapu előtt. Angyalt cserével végleg kiállították közben a bírók. Milos Csuk második lövése majdnem kiszakította a hálót, az eddigi meccseken remeklő Lévainak esélye sem volt (7-1).

Fordulás után sem változott a játék képe, az Eger dominált. Hosnyánszky belőtte harmadik gólját, aztán Erdélyi ötösből bombázott a hálóba, kezdett mészárlás jelleget nyújtani a meccs. Kettős előnyből dr. Steinmetz kozmetikázta az állást, majd Fazekas. Fülöp kipontozódott, nem sok reménye maradt a vendégeknek (9-3). Lévai helyett a fiatal György állt a kapuba, a továbbjutás már eldőlt ekkorra. Simon Roland centergóljára Bedő centerből válaszolt, a cserekapusokat is felavatták. Két olimpiai bajnok összejátszásának (Kiss Gergő, Steinmetz Barna) szép találat lett az eredménye. A hajrában közelebb lopakodott a vendégegyüttes. A vége 13-8. Nehezen indult, de kiizzadta a továbbjutást az Eger, és az OSC-vel találkozhat a döntőbe jutásért.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: Az első negyedben már azt éreztem, csak a győzelmünk mértéke lesz a kérdés. A Kőér utcai győzelmünk során átszakadt a gát, megmutattuk, hogy jobbak vagyunk.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: Gratulálok az Egernek, megmutatta, hogy milyen jó csapat. Ma zavarodottak voltunk az elején, aztán összeszedtük magunkat, és a fiatalok is megmutatták az erejüket.

Hosnyánszky Norbert, az Eger játékosa: Az, hogy a Kőérben nyerni tudtunk, volt a fontos. Ma a Honvéd nyújtott kicsit gyengébb teljesítményt. Még nem vagyunk igazán stabilak, de amikor kellett, mindig tudtunk nyerni.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, rájátszás

A 4 közé jutásért

ZF Eger – RacioNet Honvéd 13-8 (4-1, 3-0, 2-2, 4-5)

Eger, Bitskey uszoda, 500 néző

Vezette: Molnár, Németh

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics, Vapenszki 1, Hosnyánszky 4, Bedő 1, Szivós, Biros 1. Csere: Csoma (kapus), Angyal 1, Erdélyi 3, M. Csuk 1, Lőrincz, Zalánki

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Honvéd: Lévai – Fazekas 4, dr. Kiss G., Illés, Fülöp, dr. Steinmetz B. 2, Simon A. 1. Csere: György (kapus), Szőke, Sztojcsics, Simon R. 1, Takej, Simizu

Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 4/12 ill. 1/9

Gól/büntető: 2/2 ill. 0/1

Kipontozódott: Fülöp (20. p.), Illés (23. p.)

Az 1. mérkőzésen:

ZF-Eger – Racionet Honvéd 7 – 9 (4-1, 2-2, 0-5, 1-1)

A 2. mérkőzésen:

RacioNet Honvéd – ZF Eger 4- 5  (1-1, 2-4, 0-0, 1-0 )

A párharc végeredménye: 2 -1 az Egernek

Az elődöntőben: OSC – Eger (első meccs: április 29., szerda)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek